Vasseur over Verstappen: 'Maakte in Imola meer fouten dan in afgelopen drie seizoenen' Formule 1
Formule 1

Vasseur over Verstappen: 'Maakte in Imola meer fouten dan in afgelopen drie seizoenen'

Vasseur over Verstappen: 'Maakte in Imola meer fouten dan in afgelopen drie seizoenen'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur ziet Max Verstappen steeds vaker foutjes maken, nu dat zijn renstal Red Bull Racing niet meer dezelfde dominantie geniet als in 2023. De Fransman vindt het echter nog te vroeg om conclusies te trekken, en houdt er zeker rekening mee dat de Oostenrijkse renstal nog kan terugslaan.

Ferrari wist met twee podiumplaatsen in Monaco een grote slag te slaan in het kampioenschap. De Italiaanse renstal komt zo ook steeds dichterbij Red Bull, en teambaas Vasseur denkt daardoor dat de dominante periode van de Oostenrijkse renstal voorbij is. 'Ik wil geen conclusies trekken uit dit weekend (GP Monaco, red.), maar als je kijkt naar de afgelopen twee weekenden, maakte Max (Verstappen, red.) in Imola meer fouten dan in de afgelopen drie seizoenen', vertelde Vasseur aan de internationale media, waaronder Crash.net.

Vasseur ziet daarbij een groot verschil tussen de huidige stand van zaken bij Red Bull, en hoe de renstal er vorig jaar rond deze tijd voorstond. 'Als je in je comfortzone kan blijven voor de strategie, voor alles, dan hoef je geen fouten maken, en ik denk dat ze in die situatie zaten (in 2023, red.), maar ik trek verder nog geen conclusies. Ze zullen snel terug zijn en sterk zijn en ik denk niet dat alle races tot het einde makkelijk zullen zijn', is de Fransman realistisch.

Bij Ferrari zet de stijgende lijn ondertussen door, waarop Vasseur de vraag krijgt of het team nu meer gemotiveerd is dan toen het team een grotere achterstand op Red Bull had. 'Het is geen kwestie van motivatie, want de motivatie is er al een tijdje. Het is vooral zelfvertrouwen voor de rijders en voor het team', vertelt Vasseur wat er nu anders is binnen het team na de twee overwinningen in 2024. 'Het is zeker waar dat je meer oog hebt voor details wanneer je in een positie verkeert waarin je kunt winnen. Dat is een soort sneeuwbaleffect. Dat hoort bij de verbeteringen die we de afgelopen zes of zeven maanden hebben doorgemaakt.'

Vasseur: 'Gaan graag op deze voet door'

Ferrari lijkt, samen met McLaren, het gat naar Red Bull steeds meer te overbruggen, en daardoor ook steeds vaker mee te strijden om de overwinningen. Toch wil Vasseur niet al te veel op de zaken vooruitlopen. 'We gaan graag op deze voet door. Het worst-case scenario is dat we gaan denken dat we er al zijn, dat het zo blijft tot het einde van het seizoen. Er komen echter nog verschillende circuits met verschillende lay-outs en verschillende karakteristieken. We zitten dichter bij McLaren en Red Bull. Het zal het gehele seizoen op en neer gaan. We moeten goede punten scoren wanneer we niet het snelste zijn, en winnen wanneer we kunnen. Er verandert verder niets', sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws