Vasseur ziet Ferrari lek boven krijgen: 'Charles was in het gevecht voor pole' Formule 1
Formule 1

Vasseur ziet Ferrari lek boven krijgen: 'Charles was in het gevecht voor pole'

Vasseur ziet Ferrari lek boven krijgen: 'Charles was in het gevecht voor pole'

Frédéric Vasseur is gelukkig met het feit dat Ferrari zich in de kwalificatie heeft kunnen laten zien. De Fransman zag hoe zijn team het lastig had gedurende de vrije trainingen, maar met name Charles Leclerc wist tijdens de kwalificatie de prestaties wel te vinden en sloot deze dan ook als tweede af, terwijl Carlos Sainz wel moeilijkheden kende en vijfde werd. De Monegask moet echter plaatsen naar achteren door een gridstraf, maar er zijn genoeg kansen voor hem volgens Vasseur.

Het weekend van Ferrari ging allesbehalve over rozen tot aan de kwalificatie, maar uiteindelijk wist Leclerc toch het lek boven te krijgen, zo zag Vasseur bij Viaplay. 'Over het algemeen denk ik dat de kwalificatie een goede was voor het team. Charles was in het gevecht voor pole, we zaten er een tiende achter. Voor Carlos was het moeilijker, want in het begin moest hij een tweede set gebruiken in Q1. Daardoor had hij maar één set in Q3 met een klein foutje op deze set. Het is jammer, want hij zat er niet ver vanaf. Nu moeten we focussen op de race.'

Het doel na de kwalificatie is dan ook om in ieder geval met zilverwerk terug naar Italië te keren. 'Wanneer je als tweede bent geëindigd in de kwalificatie, dan moet je ook verwachten om op het podium te eindigen', stelt de teambaas, die blij is dat zijn team zich tijdens de kwalificatie van voren heeft kunnen laten zien. 'Maar je weet dat het belangrijk is om snelheid te hebben. We hebben laten zien dat we er zijn en de race zal lang zijn.'

Kansen op podium voor Leclerc

Die podiumplaats wordt niet gemakkelijk gemaakt, want Sainz leek de snelheid nog niet helemaal te hebben en Leclerc moet door een gridstraf tien plaatsen naar achteren, waardoor hij vanaf plek twaalf zou moeten starten. 'In Jeddah is het mogelijk om in te halen, maar het is ook een moeilijke, want je hebt ook een treintje met DRS. Het zal allemaal afhangen van strategie', zo ziet de Franse teambaas mogelijkheden voor de Monegask om naar voren te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws