Sainz gepikeerd na boete in Monaco: 'Ik ben zelf ook talloze keren geblokkeerd' Formule 1
Formule 1

Sainz gepikeerd na boete in Monaco: 'Ik ben zelf ook talloze keren geblokkeerd'

Sainz gepikeerd na boete in Monaco: 'Ik ben zelf ook talloze keren geblokkeerd'

Carlos Sainz is teleurgesteld dat zijn team afgelopen weekend gestraft werd voor het blokkeren van Lance Stroll. De coureur van Ferrari zegt dat hij zelf ook meerdere keren gehinderd werd gedurende het Grand Prix-weekend in Monaco. De coureur gaf na afloop zijn fout toe, maar eist, net zoals als zijn teambaas Mattia Binotto, nu wel uitleg van de FIA.

De boete voor Ferrari bedroeg afgelopen zaterdag 25.000 euro. Sainz gaf zijn fout toe, maar ziet wel inconsistentie bij de wedstrijdleiding. 'Ik ben dit weekend in Monaco zo vaak opgehouden, zowel op een gevaarlijke als ongevaarlijke manier', wordt de coureur geciteerd door Motorsport.com. 'Ik begrijp niet dat wij als team een boete hebben gekregen. Ik was schuldig en ik heb me verontschuldigd tegenover Lance, maar ik snap niet waarom andere zaken niet onderzocht of beboet werden.'

Het vervelendste moment voor Sainz kwam tijdens de race. De coureur van Ferrari reed de pitstraat uit en tegelijkertijd ging Nicholas Latifi aan hem voorbij. Aangezien de Canadees een achterblijver was, kreeg hij blauwe vlaggen. Het duurde volgens Sainz te lang voordat hij erlangs werd gelaten. 'Het kost ons evenveel tijd, maar er werd geen actie ondernomen. Het was echter echt hinderen, dus wij willen op dit vlak meer duidelijkheid en consistentie.'

Binotto steunt Sainz

Binotto zei eerder al dat Sainz door de actie van Latifi de race niet wist te winnen. Over de boete is de Italiaan ook niet te spreken. 'We zijn niet blij met de boete, want wij denken dat dit niet de correcte beslissing was. Wij hebben ons best gedaan om te allen tijde te voorkomen dat we iemand in de weg rijden en op dit vlak geen fouten te maken. We moeten deze beslissingen accepteren, maar dat betekent niet dat we het er ook mee eens zijn', concludeert Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws