Boordradio's VT3 | Norris klapt bijna op Verstappen: 'Had een megacrash kunnen worden' Formule 1
Formule 1

Boordradio's VT3 | Norris klapt bijna op Verstappen: 'Had een megacrash kunnen worden'

Boordradio's VT3 | Norris klapt bijna op Verstappen: 'Had een megacrash kunnen worden'

Max Verstappen en Lando Norris kenden een hachelijk moment tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. In het laatste kwartier van de sessie kwamen de twee coureurs bijna tot een grote crash. De boordradio's van de Red Bull Racing- en McLaren-rijders - en nog veel meer - zet F1Maximaal op een rijtje.

Om te beginnen met Lewis Hamilton, die na 37 minuten bezig was aan een snelle ronde en plotseling van zijn gas af moest. Er reed een langzame Aston Martin in de weg van de zevenvoudig wereldkampioen. 'Verkeer...', klonk de 38-jarige teleurgesteld over de boordradio. Hamilton werd uiteindelijk vijfde, maar wel op een seconde afstand van snelste man Verstappen.

Charles Leclerc werd zesde en ook zijn sessie verliep niet geheel volgens wens. Dat kan trouwens ook gezegd worden over zijn seizoensstart. De Monegask viel al uit in Bahrein, heeft voor dit weekend tien plaatsen straf als gevolg van een onderdelenwissel en ook in VT3 ging iets niet helemaal goed. Dit zei hij na een proefstart rond het halverwegepunt van de sessie. 'Ik ben de eerste versnelling verloren.'

Pérez heeft letterlijke spiegelproblemen, Aston Martin figuurlijk

Sergio Pérez was aan de andere kant juist goed onderweg in zijn RB19. De Mexicaan werd uitstekend tweede, maar wel op zes tienden afstand van zijn teamgenoot. Met nog negentien minuten te gaan klopte er toch iets niet helemaal aan zijn auto. 'Mijn rechterspiegel blijft maar naar beneden komen', zei de 33-jarige. Het had geen grote gevolgen voor Pérez, die gewoon zijn weg kon vervolgen.

Een langzame Aston Martin die in de weg rijdt van iemand: het overkwam Hamilton al en ook oud-Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas moest eraan geloven. Met nog zestien minuten te gaan kwam de Alfa Romeo-coureur een groene bolide tegen op het Jeddah Street Circuit. 'Ik werd geblokkeerd door de Aston', aldus de Fin. Daar was geen woord aan gelogen.

Norris komt Verstappen tegen: 'Dat was gevaarlijk'

Drie minuten later reed niet een Aston Martin, maar een Red Bull langzaam. Het was Verstappen. die niet bezig was aan een snelle ronde. Norris was dat wel en kwam de Nederlander op volle snelheid tegen in de eerste sector. 'Dat was gevaarlijk. Ze hebben toch een boordradio? Dat had een megacrash kunnen worden', deed de McLaren-coureur zijn beklag.

Verstappen was zich van geen kwaad bewust en liet over de boordradio - die dus wel werkte - duidelijk weten dat hij niet blij was met de situatie. 'Maat...', zei de regerend wereldkampioen, waarna een hoop weggepiepte scheldwoorden volgden. Ingenieur Gianpiero Lambiase bood zijn excuses aan aan Verstappen, die wegkwam met een waarschuwing van de wedstrijdleiding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws