Veranderingen aan McLaren-auto voor 2024 'gaan niet alleen om de aerodynamica' Formule 1
Formule 1

Veranderingen aan McLaren-auto voor 2024 'gaan niet alleen om de aerodynamica'

Veranderingen aan McLaren-auto voor 2024 'gaan niet alleen om de aerodynamica'

Andrea Stella, teambaas van McLaren, blikt alvast vooruit op het aankomende seizoen. De Britse renstal is net zoals de rest van de teams al een tijdje bezig met de auto voor 2024 en hoopt natuurlijk het gat naar de top te dichten. McLaren heeft al ongelooflijk veel werk verzet, want de renstal maakte een hele grote sprong met het updatepakket dat werd geïntroduceerd in Oostenrijk. McLaren kan echter niet voortborduren op deze basis door alleen naar de aerodynamica te kijken.

McLaren heeft dit seizoen een reuzenstap weten te zetten. Het team deed aan het begin van het seizoen soms niet eens mee om de punten, maar momenteel is McLaren niet weg te denken van het podium. Volgend jaar moet de stap naar race-overwinningen worden gezet en daar hoort ook een aanpassing van enkele delen van de auto bij. 'We hebben enkele doelen gesteld, maar ik kan niet zeggen op welk gebied en hoe. Wat ik wel kan zeggen, is dat het niet alleen om de aerodynamica gaat', zegt Stella bij Motorsport.com.

McLaren heeft een solide basis voor volgend seizoen, ondanks dat er nog een achterstand is op Red Bull Racing. De reglementen zullen stabiel blijven, maar dat betekent niet dat de verhoudingen hetzelfde zullen zijn in 2024. 'Het hangt deels af van waar je dit jaar staat met de auto voor volgend jaar, omdat dat voor bijna iedereen het startpunt is. Toch hangt het vooral af van het ontwikkelingspad. Deze begon bij ons in juli, wat betekent dat er heel veel werk en tijd is gestopt in de auto voor volgend jaar.'

Stella: 'Moest verschillende concepten verkennen'

Het werd wel een lange ontwikkelingsrace voor McLaren. De Britse renstal begon nog met een auto die niet competitief was. Na de Grand Prix van Oostenrijk was het team echter steevast vooraan te vinden. 'De auto die we in maart hebben gelanceerd, heeft enkele elementen die zijn doorontwikkeld, maar het grootste deel ervan is compleet veranderd. Vooral als het gaat om de vloer, bodywork, achtervleugel, en in zekere mate de voorvleugel. We moesten gewoon verschillende concepten verkennen', aldus Stella

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws