Red Bull verklaart waarom twee rookies instappen tijdens VT1 in Abu Dhabi Formule 1
Formule 1

Red Bull verklaart waarom twee rookies instappen tijdens VT1 in Abu Dhabi

Red Bull verklaart waarom twee rookies instappen tijdens VT1 in Abu Dhabi

Red Bull Racing heeft aangegeven waarom het team twee rookies laat rijden tijdens de eerste vrije training in Abu Dhabi. De Oostenrijkse renstal heeft de beslissing over deze verplichte rookie-test lang uitgesteld, maar daar heeft het team zo zijn redenen voor. Jake Dennis, een Formule E-coureur, en Isack Hadjar, actief in de Formule 2, zullen instappen in de bolides van Max Verstappen en Sergio Pérez. Paul Monaghan, hoofdingenieur van Red Bull, geeft aan dat de keuze van het team weinig invloed heeft op de voorbereiding.

Elk team moet twee rookies laten rijden tijdens de vrije trainingen. De meeste renstallen verdelen de coureurs over meerdere raceweekenden, maar Red Bull heeft besloten om twee rookies in te laten stappen in Abu Dhabi. 'Het is interessant, want wanneer je een andere coureur in de auto zet, krijg je een andere kijk op dingen', verklaart Monaghan tegenover Motorsport.com. 'Ze brengen hun feedback anders. Als ze verschillende terminologieën gebruiken, geeft het ons de kans om op verschillende manieren naar problemen te kijken.'

'Max is zeer duidelijk in zijn feedback en datzelfde geldt voor Checo; hij geeft zijn positieve en negatieve feedback duidelijk aan', vervolgt de hoofdingenieur. Red Bull hoopt dus dat Dennis en Hadjar in Abu Dhabi hun commentaar op andere wijze overbrengen. De Oostenrijkse renstal wil het namelijk niet alleen gebruiken als een kans voor de coureurs, maar ook als een kans voor het team. 'Elke coureur die in de auto stapt, is een kans voor ons om iets te leren. Iedereen draagt bij aan dat proces.'

Geen negatieve effecten op voorbereiding Verstappen en Pérez

Dat Red Bull deze beslissing zo lang heeft uitgesteld, kon wel op wat verbazing rekenen. 'We hebben het zo ver teruggeschoven omdat we niet precies wisten hoe het seizoen zich zou ontwikkelen', geeft Monaghan aan. Ondanks dat er twee rookies in de auto rijden, verwacht de Brit geen problemen in Abu Dhabi. 'Als je kijkt naar de eerste vrije training qua tijdstip, baan- en omgevingstemperaturen, is het niet representatief voor de kwalificatie en de race. Onze coureurs missen een uur op de baan maar de tweede training is doorgaans nuttiger voor de voorbereiding op de race', aldus Monaghan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws