Button kritisch op onheilspellende boodschap Mercedes: 'Hoe kan je dat nu al zo stellen?' Opinie
Opinie

Button kritisch op onheilspellende boodschap Mercedes: 'Hoe kan je dat nu al zo stellen?'

Button kritisch op onheilspellende boodschap Mercedes: 'Hoe kan je dat nu al zo stellen?'

Jenson Button begrijpt niet waarom de concurrentie van Red Bull Racing nu al overtuigd is van titelwinst door het team van Max Verstappen en Sergio Pérez. De wereldkampioen van het seizoen 2009 vindt het veel te vroeg om na één race al die conclusie te trekken en uit daarom zijn kritiek.

Met name vanuit het Mercedes-kamp heerst de overtuiging dat Red Bull nu al niet meer te verslaan is. Die mening uitten George Russell en Toto Wolff onlangs - tot groot onbegrip van Button. 'Hoe kan je dat nu al zo stellen?', vraagt de Brit zich af in gesprek met FORMULE 1 Magazine. Hij wijst daarbij op het feit dat er nog maar één race is geweest en dat Bahrein geen goede graadmeter is voor de rest van het seizoen.

Button gelooft dan ook niet dat Red Bull alle Grands Prix in 2023 gaat winnen, zoals Wolff en Russell suggereerden. Wel vond hij het een geweldige race van Verstappen en van Red Bull in Bahrein. 'Laat dat duidelijk zijn. Het was easy. Maar ik denk dat je pas echt wat over de verhoudingen kunt zeggen na de volgende race in Jeddah, met hoge snelheden, én na de eerste races in Europa.'

Red Bull en Verstappen niet zomaar F1-kampioen 2023

Red Bull wordt niet zomaar even kampioen, denkt de voormalig coureur van onder meer Honda en McLaren. 'Ik verwacht juist nog veel spannende gevechten dit jaar', besluit Button, die zich overduidelijk niet kan vinden in de woorden van Mercedes. Het Duitse topteam kende een lastig begin van het nieuwe seizoen en er komen dan ook 'zichtbare wijzigingen' aan voor de W14.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws