Verslag VT2 | Pérez verrassend bovenaan in frustrerende sessie voor Verstappen Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Pérez verrassend bovenaan in frustrerende sessie voor Verstappen

Verslag VT2 | Pérez verrassend bovenaan in frustrerende sessie voor Verstappen

Sergio Pérez was de snelste man in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Amerika. Hij was bijna de hele sessie de snelste man op de baan, en verrassend genoeg sneller dan zijn teamgenoot. Voor Verstappen was het een moeilijke sessie, met veel frustraties en problemen met verkeer. De Mercedessen waren lang niet zo dominant als eerder vandaag: ze moeten genoegen nemen met P3 en P4.

De eerste vrije training was, in tegenstelling tot VT1, relatief vrij van incidenten. Alleen Fernando Alonso spinde, helemaal aan het einde. Hij raakte de muur en heeft een kleine hoeveelheid schade. Giovinazzi miste aan het einde van de sessie de pitstraat, maar kon met wat draaiwerk alsnog naar binnen.

Er waren weinig rijdersfouten, maar wel veel merkwaardige comfortproblemen en boordradio’s gedurende de sessie. Meteen uit de pits had Norris iets los hangen bij zijn elleboog; de Brit moest meteen binnenkomen. Leclerc had een soortgelijk probleem: er zat iets los achter zijn pedalen, een probleem dat we in het verleden zagen bij Sebastian Vettel en Robert Kubica. Het was gevaarlijk, dus kwam Leclerc naar binnen. Nikita Mazepin klaagde over zijn helm, die de Rus waterige ogen bezorgde. Het was merkwaardig genoeg niet de eerste keer dat een helm vandaag problemen oplevert. Mazepin moest ook nog ontwijkende actie ondernemen tegen Lance Stroll, die uit de pitstraat kwam en niet goed keek naar de aankomende Haas. ‘Onmogelijk om een goede ronde te krijgen op deze baan’, beklaagde hij zich over de radio.

Verstappen gefrustreerd op de radio

Ook voor Verstappen was moeilijk om een goede ronde te rijden. Het was een frustrerende dag, met veel verkeer. Al in het begin kwam hij in de confrontatie met titelrivaal Hamilton, die hem vlak voor het beginnen van een snelle ronde inhaalde. Het paar racete over de lijn heen, waarna Verstappen de Brit liet gaan. De Nederlander was niet onder de indruk van Hamilton, en steekt zijn middelvinger op. 'Stupid idiot', beklaagt hij zich over de radio. Later in de sessie werd hij wederom in de laatste bocht ingehaald, terwijl hij aan een snelle ronde begon. Ditmaal was het een Alfa Romeo die hem inhaalde. ‘Waarom de f*ck ga ik altijd in verkeer?’, beklaagt hij zich. Hij moest genoegen nemen met P8.

Voor teamgenoot Pérez was het juist een uitzonderlijk sterke sessie. Vanaf de eerste ronden stond hij bovenaan de tijden, en boven zijn teamgenoot. Halverwege de sessie openden de Mercedessen de aanval met nieuwe softs, maar Pérez wist dit met een eigen set softs ruimschoots te pareren. Hij eindigt de sessie bovenaan. Mercedes was niet zo dominant als eerder vandaag: ze staan slechts derde en vierde, achter een verrassende P2 van Lando Norris. Lewis Hamilton reed een tijd die sneller was dan de P1 van Pérez, maar deze werd afgepakt door Track Limits

De gemiddelde race pace van Verstappen was wel de sterkste van het veld, ongeveer een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot. Verrassend waren ook de Aston Martins van Lance Stroll en Sebastian Vettel. Zij eindigden P2 en P5, op softs en hards respectievelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws