Verslag VT3 | Pérez zet de toon in zijn thuisland, Mercedes levert zes tienden in Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Pérez zet de toon in zijn thuisland, Mercedes levert zes tienden in

Verslag VT3 | Pérez zet de toon in zijn thuisland, Mercedes levert zes tienden in

Sergio Pérez heeft Max Verstappen weten te verrassen in de derde vrije training voorafgaand de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Het lukte de Mexicaan om de snelste tijd te rijden in zijn thuisland. Voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas ziet deze zaterdag er somber uit. Tijdens de lunch zal Mercedes zich flink achter de oren moeten krabben om te kijken wat ze nog kunnen verrichten in de kwalificatie.

Weinig coureurs hadden zin om direct de baan op te duiken tijdens de derde vrije training. Dat kan ook deels komen door olie die op het circuit terecht was gekomen tijdens het voorprogramma. Daar werd een wit laagje cement overheen gegooid, zodat de rijders daar niet al te veel last van zouden hebben, maar dat zorgde nog wel voor een paar spannende momenten.

Uiteindelijk was het Yuki Tsunida die namens AlphaTauri na zeven minuten als eerste naar buiten dook. Ook hij had dus direct last van de olie op de baan. ‘De olie is zo glibberig’, aldus de Japanner via de boordradio, die daardoor een eerste tijd reed van 1:38.957. Die wist Tsunoda, toen Lance Stroll en George Russell het circuit op kwamen, nog wel te verbeteren met een 1:20.922.

Geen vlekkeloze training, zonder crashes

Geheel vlekkeloos ging de derde vrije training niet, al zijn crashes wel uitgebleven. Charles Leclerc spinde nadat hij agressief over de kerbs ging in bocht drie tijdens een kwalificatierun. Daarvoor vlogen Lewis Hamilton en Fernando Alonso ook al van de baan bij bocht één, nadat ze zich allebei hadden verremd bij het ingaan van de bocht.

Na ruim twintig minuten was Lewis Hamilton pas voor het eerst op de baan te bewonderen. De Brit reed meteen een tijd van 1:18.770, maar dat zou nog lang niet de snelste tijd zijn. Uiteindelijk was het vooral stuivertje wisselen en zagen we Valtteri Bottas naar de snelste tijd rijden, gevolgd door Sergio Pérez. Ook Max Verstappen wist nog even bovenaan het klassement te komen.

Gesleutel aan achtervleugel Verstappen

Aan het einde van de sessie, terwijl alle coureurs begonnen aan hun kwalificatierun, werd er nog druk gewerkt aan de achtervleugel van de auto van Verstappen. Op die manier hoopte Red Bull nog meer te forceren in de derde vrije training, maar dat lukte niet. Pérez ging er uiteindelijk vandoor met de snelste tijd, namelijk een 1:17.024, terwijl Verstappen tweede werd op bijna twee tienden.

Daarmee lijkt de toon gezet voor Mercedes, die in de tweede vrije training achter de Nederlander terecht kwamen en nu ruim zes tienden moeten inleveren op Pérez. Hamilton leek daar verbaasd over: ‘Zes en een halve tiende?’, aldus de Brit over de boordradio. Daarmee zal Mercedes voorlopig moeten hopen op een wonder in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws