Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico 2021?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico 2021?

Na een succesvolle vrijdag voor Red Bull Racing maakt men zich op voor VT3 en de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Op Autódromo Hermanos Rodríguez zullen de F1-heren op zaterdagavond in actie komen. Vanwege het tijdsverschil met Zuid-Amerika gaat het pitlicht om 21.00u Nederlandse tijd uit en rijden de coureurs het asfalt op voor Q1.

Door het tijdsverschil met Mexico-Stad is het moment van aanvangen van de kwalificatie dus iets anders dan gebruikelijk. Nederland loopt zeven uur voor op Mexico, wat betekent dat de sessie lokaal 'gewoon' om 14.00u verreden wordt. Voor Nederland betekent dit echter een avondsessie, terwijl de derde vrije training van het Grand Prix-weekend van Mexico om 18.00u begint.

De vrijdagsessies zagen er voor Max Verstappen en Sergio Pérez goed uit. Red Bull Racing lijkt, zoals verwacht, veel pace te hebben op het circuit dat 2,2 kilometer boven zeeniveau ligt. De ijlere lucht rondom het circuit brengt voordelen met zich mee die vooral voor Red Bull te voelen zijn. De grotere turbo van de Honda-motor biedt immers een relatief kleiner verlies van vermogen dan bij bijvoorbeeld concurrent Mercedes.

Verstappen blinkt uit in VT2

In de tweede vrije training in Mexico was het vooral Verstappen die uitblonk. Waar het in de eerste sessie van het weekeinde nog Mercedes was dat aan het langste eind trok, zette Verstappen gedurende de middagsessie allebei de Mercedessen op ongeveer een halve seconde achterstand. Het lijkt er dus op dat de Limburger de snelheid heeft om in de kwalificatie op overtuigende wijze poleposition te pakken.

De meest waarschijnlijke concurrent voor die eerste startplek is momenteel misschien wel Pérez. De Mexicaan verrijdt zijn thuis Grand Prix en wil scoren. Met de Red Bull heeft hij eindelijk een bolide tot zijn beschikking waarin hij zijn thuisrace kan winnen. Na in VT2 de rondetijden van de Mercedes-heren te evenaren lijkt het erop dat hij met een perfect rondje samen met Verstappen die eerste startrij zou kunnen bezetten.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kenden zoals gezegd een sterke eerste sessie, maar een mindere tweede training. Het Mercedes-duo zag Verstappen aan de horizon verdwijnen, terwijl topman Andrew Shovlin later aangaf dat Mercedes met balansproblemen kampte. In combinatie met de zwakkere motor heeft het team uit Brackley dus nog veel recht te trekken voordat ze de kwalificatie in gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws