Verslag VT3 | Verstappen zet Ferrari's op afstand in slottraining GP Frankrijk Formule 1
Formule 1

Verslag VT3 | Verstappen zet Ferrari's op afstand in slottraining GP Frankrijk

Verslag VT3 | Verstappen zet Ferrari's op afstand in slottraining GP Frankrijk

Max Verstappen heeft de snelste rondetijd geklokt tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Met een 1:32,272 was er niemand die kon tippen aan de tijd van de coureur van Red Bull Racing. Carlos Sainz moest bijna vier tienden toegeven op zijn oud-Toro Rosso-teamgenoot, terwijl Charles Leclerc zelfs bijna zeven tienden langzamer was dan zijn titelrivaal.

Sergio Pérez ging als eerste naar buiten en werd al snel gevolgd door teamgenoot Verstappen. De snelste tijd was eerst in handen van de Mexicaan, maar de Nederlander ging enkele momenten later sneller met een 1:32,837 op de mediums. Pérez verbeterde daarna ook weer naar een 1:33,4. Lewis Hamilton noteerde met ruim vijftig minuten te gaan zijn eerste rondetijd: een 1:34,592.

Met wat meer dan veertig minuten te gaan, klokte Sainz zijn eerste rondetijd. Hoewel zijn ronde op de zachte band was, was hij ruim vier tienden langzamer dan Verstappen op de mediumbanden. Leclerc kwam met minder dan veertig minuten naar buiten en deed dat op de harde banden. Tijdens zijn opwarmronde spinde hij, maar zijn weg kon de Monegask wel vervolgen.

Sainz heeft moeite om aan te haken bij Verstappen

Sainz was met 35 minuten te gaan bezig aan een verbetering die hem mogelijk de snelste tijd opgeleverd. Zij het niet dat de Spanjaard uitkomend van bocht 11 erg wijd ging en zijn ronde zodoende moest afbreken. De Ferrari-coureur zocht dan ook zijn pitbox op, die niet al te ver weg van bocht 11 ligt. Hierna gebeurde er even weinig. De teams waren meer bezig met longruns en het optimaliseren van de afstelling.

Met achttien minuten te gaan klokten de Ferrari-coureurs op de zachte banden betere rondetijden dan aan het begin van de sessie. Toch konden Leclerc en Sainz niet tippen aan de snelste tijd van Verstappen en die was nog altijd de ronde verreden op de mediums. Leclerc kwam nog wel tot een tiende van de Nederlander, terwijl Sainz op ruim drie tienden achterstand stond van zijn oud-teamgenoot.

Verstappen noteert niet te kloppen rondetijd

Sainz wist met nog tien minuten te gaan wél een snellere ronde te rijden dan Verstappen. Met een 1:32,626 was hij rond de twee tienden sneller. Verstappen en Pérez gingen hierna direct naar buiten op de softs om zelf een kwalificatiesimulatie te verrijden. De Nederlander reageerde met een 1:32,272 en was daarmee drie en een halve tiende sneller dan zijn Ferrari-collega.

Verstappen won vier tienden in sector twee, maar verloor wel een kleine tiende in de laatste sector. Na de rondetijd van de Red Bull-coureur kwamen er geen verbeteringen meer van de topteams, waardoor Verstappen de sessie als snelste afsloot. Sainz en Leclerc completeren de top drie, terwijl Hamilton en Pérez de resterende namen zijn in de top vijf.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Frankrijk 2022

Registreer hier om mee te discussiëren!

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 2,20 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws