Verstappen bewierookt: 'Een teambaas zei tegen mij dat Max veel slimmer is' Formule 1
Formule 1

Verstappen bewierookt: 'Een teambaas zei tegen mij dat Max veel slimmer is'

Verstappen bewierookt: 'Een teambaas zei tegen mij dat Max veel slimmer is'

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers en De Telegraaf-journalist Erik van Haren zijn diep onder de indruk van wat Max Verstappen de laatste maanden en jaren neerzet, en dat kwam juist in een zeldzaam weekend waarin hij de Grand Prix eens niet won extra tot uiting.

Verstappen is weer ijzersterk aan het seizoen begonnen, maar Van Haren beseft dat er heel wat op de Limburger afkomt, nu Red Bull Racing een onrustige periode had aan het begin van het seizoen. 'Ik moet zeggen dat Verstappen er heel koel en rustig mee omgaat, ook in de pers, en ik vind dat hij wat dat betreft flinke stappen heeft gezet', zo prijst Van Haren de Red Bull-coureur in de Formule 1-podcast van De Telegraaf.

Als mens en als coureur indrukwekkend

Albers vindt dat Verstappen op alle fronten nu sterk presteert. 'Ik heb geen oranje bril op, maar je ziet bij Max duidelijk hoe hij groeit, met alles. Hij is gegroeid vanaf het moment dat hij bij Red Bull Racing is ingestapt, vanuit het team dat toen nog Toro Rosso heette. Zijn kwalificaties zijn steeds beter geworden, dat is niet normaal. We weten niet meer beter dan dat hij voor poleposition gaat meestrijden. Je ziet dat hij het helemaal voor elkaar heeft', aldus de Nederlander. Verstappen krijgt in Imola de kans om de oude polerecords van Ayrton Senna en Alain Prost te evenaren.

Ook in de media straalt Verstappen steeds meer gezag uit. 'Het heeft ook te maken met dat je ouder wordt, maar hij wordt steeds rustiger. Je ziet dat hij steeds professioneler wordt', merkt Albers op. 'Jos heeft het natuurlijk fantastisch gedaan met Max, en Raymond (Vermeulen, red.) ook, maar als je zijn uitspraken hoort, ook politiek gezien, is het allemaal goed, netjes, en correct, maar toch zegt hij óók wat hij denkt. Je merkt nu wel dat hij er eventjes over nadenkt. Hij laat het even bezinken, en dan gooit hij het eruit.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen media
Verstappen staat vaak in het middelpunt van de aandacht.

Goede verliezer

Van Haren sluit zich bij de woorden van de voormalige Formule 1-coureur aan. 'Hij weet heel goed wat hij wel en niet moet zeggen. Het is dus onzin dat hij alles eruit flapt, dat is alleen maar goed in zijn situatie. Er was ook een teambaas die in Miami tegen mij zei: racen is alles voor Max, maar hij is ook veel slimmer dan ik ben. Dat is een teambaas, die flink zijn sporen heeft verdiend in de sport', wil Van Haren er in ieder geval over kwijt. 'Hij zegt dat omdat Max alles doorheeft. Hij is ook een waardig verliezer. Nou ja, hij wordt wel tweede, maar pakt wel de meeste punten dit weekend. Hoe hij daarmee omgaat, pleit wel voor hem.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws