Verstappen dankt zijn vader: 'Hij verzette ongelooflijk veel werk' Formule 1
Formule 1

Verstappen dankt zijn vader: 'Hij verzette ongelooflijk veel werk'

Verstappen dankt zijn vader: 'Hij verzette ongelooflijk veel werk'

Max Verstappen is vader Jos Verstappen heel erg dankbaar voor hun tijd samen. De coureur van Red Bull Racing heeft jarenlang met zijn vader rondgereisd in een busje onderweg naar verschillende kartwedstrijden. Verstappen ziet in dat hij hier nog steeds profijt van heeft. De meervoudig racewinnaar heeft zijn vader nog steeds aan zijn zijde gedurende Grand Prix-weekenden, maar de voormalig Formule 1-coureur vertelt zijn zoon niet meer wat hij moet doen.

De droom van de familie Verstappen was altijd het winnen van het wereldkampioenschap van de Formule 1. Verstappen junior dankt zijn vader voor de gewonnen titel. 'Zonder mijn vader had ik hier niet gezeten', wordt de coureur van Red Bull geciteerd door Formel1.de. 'Toen hij stopte in de Formule 1 gaf hij alles op voor de komende twaalf jaar. Hij heeft er alles aan gedaan om mij te krijgen waar ik nu ben. We hebben ontelbare uren samen gereden door Europa, en dat is niet het enige. Hij verzette ongelooflijk veel werk. Hij werkte aan mijn krachtbron, en maakte mijn karts klaar.'

Verstappen kan zich herinneren dat zijn vader altijd in de werkplek te vinden was. 'Als ik klaar was met school ging ik terug naar de werkplek, en dan was hij nog steeds bezig. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze tijd.' De Nederlander kan zich nog herinneren dat zijn vader vaak een strenge aanpak hanteerde. Destijds begreep de regerend wereldkampioen er weinig van. 'Uiteindelijk heeft het me wel geholpen in de latere fases van mijn carrière.'

Verstappen senior nog altijd in de paddock

Verstappen senior loopt nog steeds ieder weekend rond in de paddock om zijn zoon te steunen. De Red Bull-coureur geeft aan dat hij niet meer op tips hoeft te rekenen van zijn vader. 'Natuurlijk zegt hij niet meer wat ik moet doen op bepaalde plekken van het circuit, of hoe ik iets anders aan moet pakken. Toch vind ik het nog steeds leuk om elk weekend te delen met hem. Ik denk dat het heel erg belangrijk is om een dergelijke relatie te hebben', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws