Titel Verstappen het mooiste moment voor Marko: 'Daarvoor heel veel geleden' Formule 1
Formule 1

Titel Verstappen het mooiste moment voor Marko: 'Daarvoor heel veel geleden'

Titel Verstappen het mooiste moment voor Marko: 'Daarvoor heel veel geleden'

Helmut Marko gelooft nog steeds dat de titel van Max Verstappen het beste moment is in de geschiedenis van Red Bull Racing. De Nederlander wist in 2021 Lewis Hamilton te verslaan, en daarmee maakte hij een einde aan de dominantie van Mercedes. Momenteel laat Verstappen zien dat hij is gegroeid in zijn tijd in de Formule 1, en dat hij een volwassen coureur is geworden. Marko dankt hiervoor de strenge opvoeding van vader Jos Verstappen.

Vorig jaar werd, voor het eerst sinds 2013, een coureur van Red Bull weer eens wereldkampioen. Het was gelijk het beste moment voor de Oostenrijkse renstal. 'We maakten een einde aan de dominantie van Mercedes', zegt Marko in een interview met Autohebdo. 'We hebben heel erg veel geleden in de tijd van die dominantie, maar Honda heeft er alles aan gedaan om een goede motor aan ons te geven. Bovendien wonnen we de titel met een coureur die onderdeel was van ons juniorenteam, en daarmee hebben we een zevenvoudig wereldkampioen verslagen.'

Marko: 'Je voelde de opluchting binnen de familie'

Het wereldkampioen was altijd al de droom van Verstappen en zijn vader. Verstappen senior is dan ook nog steeds betrokken bij de carrière van zijn zoon, maar Marko en Red Bull hebben grotendeels het stokje over mogen nemen in de laatste jaren. 'Het is onderdeel van het Verstappen-project. Zijn vader is daarmee begonnen toen Max pas vier jaar oud was. Soms was Jos wel wat hard voor Max, maar het is duidelijk dat het heeft gewerkt. Nadat hij het kampioenschap won, voelde je een grote opluchting binnen de familie.'

'Max moest altijd om zien te gaan met de enorme druk die Jos op hem legde', vervolgt de Oostenrijker. De druk is nog grotendeels van de ketel. Verstappen hoeft naar eigen zeggen niet per se nog een titel te winnen, waardoor hij nu een stuk kalmer is. 'De druk van zijn vader ervaart hij nog steeds, maar het is al een stuk minder geworden. Dit heeft hem een hele volwassen coureur gemaakt. Hij is 24 jaar, en daarmee een jonge wereldkampioen. De rest zal nu gewoon gelden als een bonus', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws