Verstappen duidt problemen bij Red Bull: 'Niet iets dat je in een week oplost' Formule 1
Formule 1

Verstappen duidt problemen bij Red Bull: 'Niet iets dat je in een week oplost'

Verstappen duidt problemen bij Red Bull: 'Niet iets dat je in een week oplost'

De afgelopen race op het stratencircuit van Monaco ging niet van een leien dakje voor regerend wereldkampioen Max Verstappen. De Limburger kwam als zesde over de finishlijn en liep daarmee voor de derde keer dit seizoen een overwinning mis. Momenteel staat hij in het kampioenschap slechts 31 punten voor op Charles Leclerc en dus bevindt hij zich in een benauwdere positie dan vorig jaar het geval was. Aan Sky Sports legt Verstappen uit waar het de auto aan mankeert.

Terugkijkend op de race in Monaco, vertelt Verstappen dat het behaalde resultaat hem niet verbaasde. 'We wisten dat het niet een goed circuit voor ons zou zijn als je nagaat welke problemen we momenteel hebben met de auto op het gebied van de kerbs en hobbels. Die problemen hebben we al langere tijd dus dat was niets nieuws', vertelt hij.

Verstappen maakt zich geen zorgen

Volgens de Limburger zijn de problemen met de auto niet onoverkomelijk. 'Het is natuurlijk zo dat wanneer de andere teams vooruitgang boeken onze problemen ineens een stuk duidelijker worden. We weten dat we de problemen moeten oplossen. Ik geloof dat we na Monaco een hele opbouwende week hebben gehad waarin we hebben gekeken naar de redenen waardoor het momenteel niet zo goed gaat bij ons.'

Verstappen heeft helder voor ogen wat er precies mis is met de auto. 'De auto vangt de kerbs en hobbels vergeleken met onze concurrentie niet op de juiste manier op. Daar moeten we aan werken. Het is natuurlijk zo dat als je blijft stuiteren over de kerbs en de hobbels, je geen grip hebt aangezien je wielen de lucht in gaan. Dat is in essentie hoe we veel rondetijd zijn verloren in Monaco', legt de wereldkampioen uit.

Het soort probleem waarmee de Oostenrijkse renstal te maken heeft, is volgens Verstappen niet zomaar op te lossen. 'We moeten stap voor stap te werk gaan om het op te lossen. Het is niet iets dat je in een of twee weken kunt oplossen. We gaan in ieder geval een duidelijke kant op. Ik weet zeker dat als we het enigszins kunnen verbeteren, we onmiddellijk een stuk meer rondetijd creëren', sluit Verstappen af.

Verstappen staat momenteel nog eerste in het wereldkampioenschap. Na de overwinning van Charles Leclerc in Monaco is het gat tussen de twee coureurs alleen wel gekrompen naar 31 punten. Het team van Red Bull Racing staat ook nog altijd eerste in het constructeurskampioenschap. Het gat met het team van Ferrari bedraagt slechts 24 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws