Verstappen en Gasly unaniem dat 'AlphaTauri goed is voor het hele Red Bull-concern' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Gasly unaniem dat 'AlphaTauri goed is voor het hele Red Bull-concern'

Verstappen en Gasly unaniem dat 'AlphaTauri goed is voor het hele Red Bull-concern'

Max Verstappen en Pierre Gasly zien absoluut de meerwaarde van het Red Bull Racing-zusterteam AlphaTauri. Onlangs kwamen er geruchten naar buiten dat AlphaTauri naar het Verenigd Koninkrijk zou worden verplaatst ofwel verkocht zou worden. Hoe dan ook verklaarde AlphaTauri-teambaas Franz Tost dat het team niet te koop is. Verstappen en Gasly zouden het dan ook jammer vinden als de synergie tussen Red Bull en AlphaTauri verdwijnt. Beide coureurs hebben veel aan het zusterteam te danken.

Het Duitse Auto, Motor, und Sport wist aan het einde van de testdagen in Bahrein te melden dat AlphaTauri misschien wel de verkoop in zou gaan, maar dat is door Tost ontkracht via een persbericht van het team. Door de geruchten kwam wel de vraag naar voren hoe belangrijk het zusterteam is voor Red Bull. Het team functioneert als een opleidingsteam voor jonge talenten en heeft coureurs als Verstappen en Sebastian Vettel klaargestoomd voor het echte werk bij Red Bull. Ook Gasly heeft lang bij AlphaTauri gereden.

'Het team is heel belangrijk geweest en heeft mij de kans gegeven om in de Formule 1 terecht te komen', begint Verstappen bij Motorsport.com. 'Zonder AlphaTauri reed ik in 2015 waarschijnlijk nog niet op de grid.' Helmut Marko zag een supertalent in de Nederlander, waar Toto Wolff de tweevoudig wereldkampioen eerst nog een jaar in de Formule 2 wilde laten rijden. Via AlphaTauri, toen nog Toro Rosso, kon Verstappen direct aan de bak. Na niet lang bij Toro Rosso te hebben gereden kon de 25-jarige al doorstromen naar Red Bull.

'In de geschiedenis van de sport heeft Red Bull de meeste talenten opgeleid'

Gasly, die vanaf het 2023-seizoen bij Alpine gaat rijden, ziet ook hoeveel waarde het zusterteam heeft. 'In de geschiedenis van de sport heeft Red Bull de meeste talenten opgeleid', stelt Gasly. 'Het is van cruciaal belang en heeft een zeer significante functie op de grid', gaat de Fransman verder. 'AlphaTauri gaf een eerste kans aan Max (Verstappen, red.), Sebastian (Vettel, red.), Daniel (Ricciardo, red.), Carlos (Sainz, red.) en aan mijzelf.' Gasly wijst ook naar de betrokkenheid van Tost en zijn rol als teambaas. 'Hij heeft heel veel gedaan om ons allemaal zo goed mogelijk klaar te stomen. Ik denk dat het hebben van een zusterteam uiteindelijk heel goed uitpakt voor het hele concern van Red Bull Racing', aldus de Fransman

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws