Oud-teambaas Piastri verwacht probleemloze samenwerking: 'Beste teamgenoot die je kan hebben' Formule 1
Formule 1

Oud-teambaas Piastri verwacht probleemloze samenwerking: 'Beste teamgenoot die je kan hebben'

Oud-teambaas Piastri verwacht probleemloze samenwerking: 'Beste teamgenoot die je kan hebben'

Prema-teambaas René Rosin voorziet geen problemen tussen het McLaren-duo Oscar Piastri en Lando Norris. Piastri is volgens hem de beste teamgenoot die een coureur kan wensen. Daarnaast legt Rosin uit dat Piastri heel erg gedreven is en ernaar streeft om alles te maximaliseren. De oud-teambaas blikt met veel genoegen terug op de tijd van de Australiër bij Prema.

Piastri, die na een contractendilemma zijn zitje vond bij McLaren, is er helemaal klaar voor om aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse te gaan beginnen. De testdagen in Bahrein verliepen niet helemaal zoals de Britse renstal dat graag had willen zien, maar desondanks zien de coureurs het nog wel positief in. Vanaf vrijdag 3 maart begint Piastri echt aan zijn samenwerking met Norris. De oud-teambaas van de 22-jarige denkt dat het goed gaat komen, ook met zijn Britse teamgenoot Norris.

Vooral het aanpassingsvermogen is volgens Rosin één van Piastri's beste eigenschappen. 'Het gaat ongetwijfeld een flink leerproces worden, want alles is nieuw', vertelt Rosin aan Motorsport.com. 'Maar hij is een van de beste teamgenoten die je je kan wensen. Hij kan goed omgaan met druk, hij is rustig, en erg volwassen', looft de Noor. Norris heeft dan ook niets te vrezen betreffende de samenwerking tussen de twee coureurs, zo denkt Rosin. 'In een competitieve omgeving zoals de Formule 1 gaat hij (Piastri, red.) alles maximaliseren en perfectionaliseren.' De twee McLaren-coureurs zullen aan elkaar gewaagd zijn, maar op een gemoedelijke manier.

Piastri 'één van de beste Formule 2-coureurs ooit'

Daarnaast heeft de Australiër meer goede eigenschappen, dat heeft Rosin wel gezien bij Prema. 'Hij geeft nooit op en alles moet perfect zijn en gemaximaliseerd worden', gaat Rosin verder. 'Hij is één van de beste Formule 2-coureurs ooit. Het explodeerde na zijn Formule 3-titel. Het deed mij denken aan de tijd met Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, en Pierre Gasly. We wonnen die jaren titels in het rijderskampioenschap en het constructeurskampioenschap. Het was fantastisch!'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws