Verstappen en Red Bull missen vertrouwen: 'Heeft zich lang niet meer zo oncomfortabel gevoeld' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Red Bull missen vertrouwen: 'Heeft zich lang niet meer zo oncomfortabel gevoeld'

Verstappen en Red Bull missen vertrouwen: 'Heeft zich lang niet meer zo oncomfortabel gevoeld'

Max Verstappen en Red Bull Racing gingen uiterst voortvarend van start in het 2024-seizoen, maar lijken in Australië toch voor een grotere uitdaging te staan. Aan het einde van de derde vrije training meldde de Nederlander zich nog vooraan, maar de RB20 lijkt niet zo op rails te rijden als in eerdere weekenden, blijkt ook uit de analyse van F1TV.

De vrijdag in Melbourne liep enigszins chaotisch voor Verstappen, die in de eerste vrije training zijn vloer beschadigde, en daardoor in de tweede vrije training later van start ging. De Limburger liep daardoor zijn long run mis, en dat beïnvloedde ook zijn zaterdag: Red Bull koos er na de lastige vrijdag namelijk voor om als eerste met beide coureurs voor serieuze rondetijden te gaan, om zo later nog wat tijd over te houden voor een korte racesimulatie.

Hierbij werd er tijdens de sessie nog flink gesleuteld aan de afstelling van de RB20, zag ook presentatrice Laura Winter. 'Ze pasten veel veranderingen toe. Het bodywork kwam er aan de achterkant ook nog even af in de laatste tien minuten van de derde vrije training', merkt de Britse op. Het lijkt er dus op dat de Oostenrijkse renstal nog niet geheel tevreden is. Beide coureurs klaagden aan het begin van de sessie nog over de remmen.

Verstappen overtuigt nog niet

Op de mediumbanden deed Red Bull het redelijk goed, maar op de zachte banden ontbrak het goede gevoel bij de Nederlander, die pas in zijn derde snelle ronde een goede tijd neerzette. Verstappen klaagde zelf dan ook over het gevoel op de C5-banden, die dit weekend voor het eerst dit jaar ingezet worden. Analist Lawrence Barretto ziet dat Verstappen zich nog niet als een vis in het water voelt in Melbourne. 'Dit gaat om hele kleine details, maar in de laatste vijf tot acht races denk ik niet dat hij zich zo ver in het weekend nog zo oncomfortabel gevoeld heeft, dus dan neem ik ook de laatste races van het afgelopen jaar mee. Dat is veelzeggend', aldus Barretto.

Barretto neemt daarbij ook de woorden van de wereldkampioen mee. 'De Red Bull zag er niet comfortabel uit met Max achter het stuur. Hij zei zelf ook al dat hij rond gleed op de zachte banden. Hij staat er gewoon niet zo voor als hij zelf graag zou willen. Op dit punt van het weekend bijt hij zich er meestal met zijn tanden in vast, en heeft hij ongelofelijk veel vertrouwen in de auto, en dat heeft hij nu gewoon niet', zegt de analist, die dat veelbelovend vindt voor de kwalificatie. 'Dat is ook waarom het er zo spicy uitziet richting de kwalificatie.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws