Red Bull vervangt de motor van Verstappen in Australië Max Verstappen
Max Verstappen

Red Bull vervangt de motor van Verstappen in Australië

Red Bull vervangt de motor van Verstappen in Australië

De FIA presenteerde op de zaterdag in Australië een lijst met nieuwe motoronderdelen. Dat de naam van Alexander Albon daarop veel terug te vinden was, kon niet echt een verrassing genoemd worden na de harde crash van de Britse Thai, maar ook de naam van Max Verstappen was veelvuldig terug te vinden.

Verstappen maakte een moeizame vrijdag mee in Australië, waarbij hij ook de vloer van zijn RB20 beschadigde. De Nederlander kreeg net als oud-teamgenoot Albon een nieuwe verbrandingsmotor. Dat levert voorlopig nog geen straf op, omdat de coureurs tijdens het seizoen, dat uit 24 Grands Prix en zes sprintraces bestaat, vier verbrandingsmotoren mogen gebruiken. Het is nog niet duidelijk waarom Verstappen in het derde weekend al een nieuwe motor krijgt, en of de eerste motor nog bruikbaar is.

Mocht de eerste verbrandingsmotor niet meer inzetbaar zijn, dan kan dit Verstappen later in het seizoen wel nog een straf gaan opleveren. In 2022 en 2023 pakte de Limburger gridstraffen in België, om vervolgens alsnog beide races dominant te winnen. Verstappen kreeg in Australië meer dan alleen een nieuwe verbrandingsmotor: net als Albon werd de wereldkampioen ook voorzien van een nieuwe turbo. Ook hier zijn er vier van toegestaan op seizoensbasis.

Verstappen al aan derde uitlaat

Daarnaast werden de elektrische componenten bij beide coureurs vervangen. Verstappen en Albon kregen dus een nieuwe MGU-H en een nieuwe MGU-K. Beide heren kregen ook een nieuw uitlaatsysteem. In het geval van Verstappen is dat al zijn derde exemplaar van 2024, in slechts het derde weekend. Van deze uitlaatsystemen mogen er wel acht gebruikt worden, dus voorlopig gaan de alarmbellen nog niet af, maar het is duidelijk dat de komende exemplaren langer moeten meegaan. Ook teamgenoot Sergio Pérez zit al aan zijn tweede uitlaatsysteem. De meeste andere coureurs gebruiken nog steeds hun eerste exemplaar.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws