Verstappen haalt uit naar journalisten: 'Wat heb je eraan? Formule 1
Formule 1

Verstappen haalt uit naar journalisten: 'Wat heb je eraan?

Verstappen haalt uit naar journalisten: 'Wat heb je eraan?

Max Verstappen stoort zich aan geruchten rondom de mogelijke komst van Fernando Alonso naar het team van Red Bull Racing. Eerder deze week meldde enkele journalisten dat de Spanjaard Aston Martin zou verlaten en van plaats zou wisselen met Sergio Pérez, maar daar is volgens de drievoudig wereldkampioen echter niets van waar.

De geruchten werden deze week op gang gebracht door de Spaanse journalist Albert Fabrega. Deze meldde dat er een grote ontwikkeling in de paddock gaande was en door verschillende media werd gedacht aan een overstap van Alonso van Aston Martin naar het team van Verstappen. Alonso zelf was woest en sprak harde woorden richting de daders. 'Natuurlijk spelen ze daarop in, maar ik zal ervoor zorgen dat er consequenties zijn', liet de Spanjaard eerder weten.

Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko ontkende de geruchten op de donderdag in Brazilië al: 'Dit is volledig uit de lucht gegrepen. Zowel Christian Horner als ikzelf hebben al vaker aangegeven dat Pérez volgend jaar nog voor ons rijdt. Onafhankelijk van de resultaten. Hij heeft een contract, en dat zullen we respecteren', liet de Oostenrijker bij F1-Insider optekenen. Marko vermoedde zelfs dat Alonso de geruchten zelf de wereld in heeft geholpen. 'Het zou niet de eerste keer zijn dat hij de media in eigen land heeft ingezet om problemen te veroorzaken', zei hij daarover.

Verstappen ergert zich aan media

Desgevraagd laat ook Verstappen zich uit over geruchten. Ook de Nederlander stelt dat Alonso niet zijn nieuwe teamgenoot wordt in 2024. De geruchten zijn 'ongegrond' en de drievoudig wereldkampioen stoort zich aan de berichtgeving in de media. 'Ik vind het altijd een beetje vreemd als mensen zulke dingen beginnen te beweren. Natuurlijk is het soms vervelend', zegt de 26-jarige Red Bull-coureur bij Motorsport-Total.com. 'Zelfs als je gelijk hebt, wat heb je eraan om het melden?', vraagt Verstappen zich tot slot hardop af.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws