Alonso stellig dat Aston Martin comeback maakt: 'We gaan met het best mogelijke pakket bezig' Formule 1
Formule 1

Alonso stellig dat Aston Martin comeback maakt: 'We gaan met het best mogelijke pakket bezig'

Alonso stellig dat Aston Martin comeback maakt: 'We gaan met het best mogelijke pakket bezig'

Fernando Alonso gelooft in een comeback van Aston Martin nadat hij een dubbele DNF meemaakte in Austin en in Mexico. Aston Martin heeft veel data verzameld uit de voorgaande raceweekenden en gaat met beste pakket voor Interlagos beginnen aan het laatste sprintweekend van het seizoen. Alonso denkt dat de paniek nog niet moet toeslaan, in Qatar eindigde Alonso nog als zesde.

Alonso kende een ontzettend goede start van het 2023-seizoen, maar gaat de laatste paar raceweekenden steeds vaker met lege handen naar huis. In Austin trof het noodlot, daar moest Alonso een DNF achter zijn naam laten schrijven. Mexico vormde de klap op de vuurpijl met een matige kwalificatie en een dubbele DNF. Hoe dan ook denkt de Spanjaard nog niet dat er reden is voor paniek. 'Ik denk dat we hier een goed weekend zullen hebben, hopelijk met wat minder experimenten dan de laatste tijd', zegt Alonso voor de microfoon van F1TV.

'Het sprintformat staat duidelijk geen experimenten toe, want we hebben maar één vrije training. We hebben echter in de afgelopen twee races veel gegevens en informatie verzameld die we zullen gebruiken om met het best mogelijke pakket voor dit soort circuit aan het weekend te beginnen', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. Het moet vanaf nu ook echt wel beter gaan, McLaren heeft de Britse renstal namelijk ingehaald in het constructeurskampioenschap. Teambaas Mike Krack liet weten dat op dit moment niemand tevreden is, ook eigenaar Lawrence Stroll niet.

'De laatste races kan je niet als normaal beschouwen'

'Ik ben vol vertrouwen', zegt Alonso over het aankomende weekend op Interlagos. 'Ook al is het natuurlijk jammer hoe de laatste twee weekenden zijn verlopen. Maar daarvoor heb ik in Qatar vanaf de vierde startplaats de zesde plaats bereikt en gewoon punten gescoord', vervolgt Alonso. 'Daarom neig ik ertoe om de laatste twee races als niet normaal te beschouwen, en ik denk dat we hier weer een top tien-prestatie kunnen neerzetten', aldus de Aston Martin-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws