Marko wijst naar Alonso, Alonso juist boos op media: 'Dit zal consequenties hebben' Formule 1
Formule 1

Marko wijst naar Alonso, Alonso juist boos op media: 'Dit zal consequenties hebben'

Marko wijst naar Alonso, Alonso juist boos op media: 'Dit zal consequenties hebben'

De afgelopen week deden geruchten de ronde over een mogelijke coureurswissel tussen Aston Martin en Red Bull Racing, waarbij Fernando Alonso Sergio Pérez in 2024 zou vervangen. De Spanjaard heeft in Brazilië boos gereageerd op de geruchten die online verspreid werden, en ook Helmut Marko verwijst de berichten naar het rijk der fabelen.

De geruchten werden op gang gebracht door de Spaanse journalist Albert Fabrega, die juist een goede relatie met de Spanjaard zou hebben. Fabrega hintte op een grote ontwikkeling in de paddock, waarna verschillende websites inspeelden op een overstap van Alonso van het zwak presterende Aston Martin naar Red Bull.

'Het zijn maar geruchten, gewone geruchten uit de paddock, van mensen die wat lol willen trappen en extra volgers proberen te krijgen, en dat soort dingen', zo wordt Alonso door Motorsport.com geciteerd. 'Daar heb ik helemaal geen behoefte aan', aldus de 42-jarige, die zich realiseert dat niet alle journalisten en websites eraan mee hebben gedaan. 'Ik heb geen respect voor alle journalisten in deze ruimte, omdat ik waardeer dat jullie professioneel zijn en al lang in de Formule 1 actief zijn.'

'Jullie hebben respect verdiend, en zo hoort het ook. De geruchten komen dus allemaal van mensen die niet in deze ruimte zijn. Zij willen gewoon lol trappen, maar ik vind niet dat het grappig is.' De Spanjaard stoort zich eraan dat zijn loyaliteit weer in twijfel wordt getrokken nu Aston Martin het lastiger heeft. 'Natuurlijk spelen ze daarop in, maar ik zal ervoor zorgen dat er consequenties zijn.'

Marko haalt juist uit naar Alonso

Ook Red Bull Racing-adviseur Marko ontkent de geruchten: 'Dit is volledig uit de lucht gegrepen. Zowel Christian Horner als ikzelf hebben al vaker aangegeven dat Pérez volgend jaar nog voor ons rijdt. Onafhankelijk van de resultaten. Hij heeft een contract, en dat zullen we respecteren', aldus de 80-jarige Oostenrijker bij F1-Insider.

Opvallend genoeg wijst Marko juist Alonso aan als de bron van de geruchten: 'Ik kan me goed voorstellen dat Alonso deze geruchten zelf verspreid heeft, want zijn resultaten bij Aston Martin zijn de laatste tijd heel teleurstellend na de briljante seizoenstart. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij de media in eigen land heeft ingezet om problemen te veroorzaken. Nogmaals: wij hebben alleen de sportieve doelen in gedachten, en daar houden we ons tot Abu Dhabi mee bezig. Wij willen alle races winnen en de tweede plek in het kampioenschap pakken met Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws