Marko heeft slecht nieuws voor Pérez: 'Max zal een overwinning niet opgeven' Formule 1
Formule 1

Marko heeft slecht nieuws voor Pérez: 'Max zal een overwinning niet opgeven'

Marko heeft slecht nieuws voor Pérez: 'Max zal een overwinning niet opgeven'

Helmut Marko verwacht dat Red Bull Racing in Brazilië een lastig weekend tegemoet gaat. Vorig jaar liep het voor het Oostenrijkse team ook niet bepaald op rolletjes op het circuit van Interlagos en bleek Mercedes een stuk sterker. De Red Bull-adviseur houdt ook dit weekend weer rekening met een sterk Mercedes, aangevoerd door Lewis Hamilton.

Verstappen is in 2023 aan een ongekend goed seizoen bezig. Vorige maand verzekerde de 26-jarige zich al van zijn derde wereldtitel in de Formule 1 en afgelopen weekend boekte hij in Mexico alweer zijn zestiende zege van het seizoen, waarmee hij tevens zijn eigen record van meeste overwinningen in één jaar wist aan te scherpen. Het kan haast niet beter. 'Ja, het is bijna perfect', moet ook Marko in een interview met Kronen Zeitung toegeven.

Toch is het volgens de tachtigjarige allerminst zeker dat Red Bull Brazilië als winnaar zal verlaten. Het lukte de Oostenrijkse formatie in de afgelopen twee edities ook al niet en in beide gevallen bleek Mercedes een maatje te groot. Marko verwacht daarom ook dit weekend weer een sterk Mercedes. 'In 2021 werd Verstappen echt weggeblazen door Hamilton. En vorig jaar won Russell. Maar Hamilton is altijd erg sterk in Brazilië en Mercedes heeft laten zien dat ze eraan komen', doelt hij op de sterke optredens van het Duitse merk in Austin en Mexico-Stad.

Pérez hoeft niet op cadeautjes van Verstappen te rekenen

Vorig jaar kende Red Bull dus geen goed weekend op het circuit van Interlagos. Voor Verstappen stond er toen echter niets meer op het spel, maar teamgenoot Sergio Pérez was destijds nog in een strijd om de tweede plaats in het wereldkampioenschap verwikkeld met Ferrari-coureur Charles Leclerc. Verstappen lag in de slotfase op P6, terwijl de Mexicaan direct achter hem op de zevende plaats reed. Pérez vroeg zijn team of Verstappen hem voorbij kon laten, want hij kon de punten goed gebruiken. Verstappen weigerde echter.

Mochten Verstappen en Pérez zondag op de eerste en tweede plaats liggen in de Braziliaanse Grand Prix, dan hoeft de Mexicaan volgens Marko wederom niet op de hulp van zijn jongere teamgenoot te rekenen. 'Max (Verstappen, red.) zal zijn ding doen en hij zal een overwinning niet opgeven', zo voorspelt de tachtigjarige Oostenrijker.

Marko sprak met Pérez na debacle in Mexico

Pérez verloor vorige week een flink aantal punten in de strijd om P2 in het kampioenschap. De Mexicaan elimineerde zichzelf na een inschattingsfout in de eerste bocht. Hij toucheerde Ferrari-coureur Leclerc en zijn race zat er voor eigen publiek meteen op. Het was een fikse tegenvaller voor de thuisheld. Marko sprak met zijn coureur en hij heeft er alle vertrouwen in dat de 33-jarige klaar is voor een nieuw raceweekend. 'Ik sprak hem en hij zei dat er veel emoties bij betrokken waren en dat hij het moest proberen, want anders zou hij geen echte Mexicaan zijn. En hij zegt zelf dat hij weer een goed gevoel in de auto heeft en volledig gefocust is op het behalen van de tweede plaats in het WK', sluit Marko af.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws