Verstappen had problemen met bandentemperatuur: ‘Moeten we zeker nog naar kijken’ Formule 1
Formule 1

Verstappen had problemen met bandentemperatuur: ‘Moeten we zeker nog naar kijken’

Verstappen had problemen met bandentemperatuur: ‘Moeten we zeker nog naar kijken’

Volgens Max Verstappen is een goed resultaat in de kwalificatie morgen nog geen zekerheidje. Tijdens de tweede vrije training had hij last van problemen met bandentemperatuur. De gemaakte setupveranderingen in die sessie werkten niet zo goed. Daarnaast maakt hij zich zorgen over het verkeer op de baan. Wel geniet hij van het rijden op de nieuwe baan in Jeddah.

Verstappen werd in de tweede vrije training slechts vierde, achter niet alleen de beide auto’s van Mercedes, maar ook achter Pierre Gasly, stalgenoot bij het zusterteam AlphaTauri. Op de zachte banden klaagde de Nederlander over zijn grip aan de voorkant van de auto. Na de sessie verklaart hij bij motorsport.com wat er aan de hand was: ‘In die tweede training had ik vooral veel moeite om temperatuur in de banden te krijgen, daar moeten we zeker nog naar kijken.’ Daarnaast hebben Red Bull Racing en Verstappen een aantal veranderingen aan de setup gedaan van VT1 naar VT2, die niet goed uitpakten.

Volgens de Nederlander is er nog veel werk te verrichten voor de kwalificatie morgen. ‘Er zijn nog veel dingen om aan te werken en om te verbeteren, dus laten we zien of we morgen nog iets meer uit de auto kunnen halen.’ Hij hoopt dat hij en zijn team voor de kwalificatie een betere balans kunnen vinden. Vooralsnog is de Nederlander niet zeker over hoe zijn zaterdag zal verlopen. ‘Hier kan eigenlijk van alles gebeuren, wij zullen in ieder geval hard pushen en sowieso alles moeten geven.’

Zorgen om 'verraderlijk' verkeer

Balansproblemen zijn overigens niet de enige zorg voor de kwalificatie: ook verkeer kan een probleem worden, al geldt dat natuurlijk voor alle rijders. Al in de vrije trainingen was te zien hoe moeilijk het was voor de coureurs om elkaar ruimte te geven op dit nauwe stratencircuit. Volgens Verstappen kan dat ‘verraderlijk’ worden. Wel is hij enthousiast over de baan zelf. ‘Ik heb echt genoten van dit uitdagende circuit. Dit is een mooie baan met veel snelle bochten, erg fijn om op te rijden.’

Wedden dat Verstappen de GP van Saoedi-Arabie wint? Ontvang 3,25 keer je inzet en een welkomstbonus bij Bet365.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws