Verstappen in Brazilië bang op herhaling van vorig jaar: 'Elk weekend is anders' Formule 1
Formule 1

Verstappen in Brazilië bang op herhaling van vorig jaar: 'Elk weekend is anders'

Verstappen in Brazilië bang op herhaling van vorig jaar: 'Elk weekend is anders'

Max Verstappen heeft onthuld dat hij weinig vertrouwen heeft in de prestaties van de Red Bull op het Braziliaanse circuit. De Nederlander erkent dat de RB19 dit weekend niet optimaal zal presteren. Red Bull Racing heeft al geruime tijd de reputatie niet het meest dominante team te zijn in Brazilië, en Verstappen verwacht dat ze dit jaar opnieuw moeite zullen hebben om goed te presteren.

Vorig jaar was het Mercedes-coureur George Russell die de overwinning in Brazilië opeiste, terwijl zijn teamgenoot Lewis Hamilton als tweede eindigde. Verstappen behaalde destijds geen topresultaat. 'Vorig jaar hadden we hier geen geweldig raceweekend', herinnert Verstappen zich tegenover internationale media. De drievoudig wereldkampioen eindigde de race op de zesde plaats na een incident met Mercedes-coureur Hamilton.

Verstappen is van mening dat zelfs zonder dit incident, vorig jaar geen positieve resultaten zouden zijn behaald, en hij heeft weinig hoop voor dit weekend. 'We hebben enkele ideeën waarom het vorig jaar niet zo goed ging, maar we hebben slechts één trainingssessie dit weekend om ervoor te zorgen dat het dit jaar beter gaat.'

Weinig kans door Parc Fermé

De Grand Prix in Brazilië is een sprintraceweekend, en na de vrije training op vrijdag moeten alle auto's in Parc Fermé, wat betekent dat de teams geen verdere aanpassingen aan de auto mogen doen. Verstappen is ervan overtuigd dat deze regel niet in het voordeel is van zijn team, waarvan de auto al niet goed past bij het Braziliaanse circuit. 'Ik denk niet dat onze auto gemaakt is voor de langzame bochten', licht hij toe.

Door het sprintformat heeft Red Bull dus beperkte mogelijkheden om Verstappen te ondersteunen. Verstappen geeft aan dat het juist in Brazilië lastig is dat de auto na vrijdag niet meer aangepast mag worden. 'Elk weekend is anders. In sommige weekends leer je meer, in andere minder. Soms heb je echt een goede start, is de auto fantastisch, en hoef je nauwelijks iets aan de set-up van de auto te veranderen', legt de coureur uit. 'Maar in andere weekends kan het moeilijker zijn om de rijstijl en set-up onder de knie te krijgen', voegt Verstappen eraan toe.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws