De Vries 'oprecht tevreden' over eerste dag in Bahrein: 'Maar geen geheim dat we wat achterlopen' Formule 1
Formule 1

De Vries 'oprecht tevreden' over eerste dag in Bahrein: 'Maar geen geheim dat we wat achterlopen'

De Vries 'oprecht tevreden' over eerste dag in Bahrein: 'Maar geen geheim dat we wat achterlopen'

Nyck de Vries zag vrijdag zijn vermoedens over de prestaties van de AT04 bevestigd worden. Na de testdagen van afgelopen week meldde de Nederlander al dat AlphaTauri wat achterliep op de concurrentie en na de eerste dag van het raceweekend in Bahrein moet hij opnieuw concluderen dat er nog een hoop werk aan de winkel is. Desondanks is hij best tevreden na de eerste dag.

De Vries vond zichzelf aan het einde van VT2 pas terug op de negentiende plaats, vlak achter zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Enkel Logan Sargeant was langzamer dan het AlphaTauri-duo. 'Het is geen geheim dat we een beetje achterlopen. We hebben zeker nog werk te doen', vertelt de 28-jarige, die overigens best tevreden is met het geleverde werk, aan Motorsport-Total.com. 'Ik ben oprecht tevreden over hoe de dag voor ons als team is verlopen, over de progressie die we iedere run hebben gemaakt en over wat we hebben geleerd.'

Volgens De Vries past het Bahrain International Circuit ook niet zo goed bij de AT04. 'Dat is gewoon onze eigen analyse aan de hand van waar de concurrentie staat, van waar wij staan en van waar wij achten waar dat er nog ruimte voor verbetering is. En wat betreft de karakteristieken van het circuit die niet goed overeenkomen met onze auto: het asfalt is heel erg oud, de bandendegradatie is heel hoog en je hebt hier heel veel langzame bochten', laat hij aan onder meer Motorsport.com weten.

Momentje in de pitstraat met Norris

De Vries kende tijdens de tweede vrije training nog een spannend momentje met Lando Norris. De Nederlander werd door zijn team naar buiten gestuurd, terwijl Norris er net aan kwam rijden. De Brit klaagde over de boordradio over het voorval, maar volgens De Vries was er weinig aan de hand. 'Er was een klein misverstand met mijn eerste monteur. Hij dacht dat ik naar buiten kon gaan en gaf me een knikje. Maar het is allemaal goed afgelopen', aldus de AlphaTauri-coureur.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws