Verstappen krijgt respect van meer coureurs: 'Hij zal de regels tot het uiterste pushen' Formule 1
Formule 1

Verstappen krijgt respect van meer coureurs: 'Hij zal de regels tot het uiterste pushen'

Verstappen krijgt respect van meer coureurs: 'Hij zal de regels tot het uiterste pushen'

Tijdens de persconferentie van de FIA op donderdag in Silverstone kregen de aanwezige coureurs van Sky Sports-reporter Simon Lazenby de vraag hoe ze een gevecht met Max Verstappen aanpakken. Lazenby stelde die vraag vanwege het veelbesproken incident tussen Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. George Russell, Sergio Pérez en Lewis Hamilton reageren. Lando Norris heeft het onderwerp ook al besproken.

Op de mediadag in Silverstone ging het vanzelfsprekend over het wat er in Oostenrijk is gebeurd. Norris en Verstappen raakten elkaar en toen eindigde het vooral voor de Brit in tranen. Na afloop was hij behoorlijk boos bij de media, maar tijdens de persconferentie kwam hij terug op zijn woorden en gaf hij aan dat alles weer koek en ei is tussen de twee. Norris genoot van het gevecht, want hij weet dat hij hard moet knokken als hij tegen Verstappen moet racen. Hamilton weet daar ook alles van, en de coureur had al eerder aangegeven dat hij op een andere manier moet vechten met Verstappen als met andere coureurs.

Sky Sports-reporter Lazenby vraagt aan alle aanwezige coureurs wat het plan van aanpak is als ze Verstappen moeten passeren op het asfalt, en of ze dan ook anders rijden. 'Nee, ik denk het niet', antwoordt Russell. 'Max is een van de besten en hij is een harde racer. Hij zal de regels tot het uiterste pushen, zoals alle topcoureurs doen', looft de Brit. 'Ik denk dat we allemaal weten wat de regels zijn, vooral betreffende de remzone, en dat push hij wellicht iets voorbij de limiet', glimlacht Russell. De laatste keer dat hij Verstappen hard tegenkwam was in Azerbeidzjan in 2023. 'Wat betreft het incident, het was gewoon een klein ding met grote gevolgen', zegt Russell over Oostenrijk.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing canada zaterdag 2024 george russell
Ook Verstappen en Russell kunnen prima met elkaar door een deur.

Ocon reageert gevat

Esteban Ocon was ook aanwezig bij de persconferentie, maar hij had er niet echt een antwoord op. 'Ik race momenteel niet tegen Max. We zitten niet in dezelfde categorie', lacht Ocon. 'Dus, het is niet aan mij om erover te oordelen.' Daarna is het aan Pérez om de vraag te beantwoorden. 'Ik ben het eens met wat George zei. Ik denk dat Max elk kleinste beetje tot het uiterste drijft, zoals veel topcoureurs doen, en veel coureurs op de grid doen. Als je tegen hem racet, wordt het een harde, eerlijke strijd.'

Hamilton houdt zich een beetje afzijdig. Hij heeft het onderwerp al vaker besproken en lijkt niet in stemming te zijn om dat op donderdag weer te bespreken. 'Ik heb niet veel toe te voegen, ik heb er eerder al over gesproken', besluit Hamilton. Norris gaf aan dat Verstappens manier van racen hard en op de limiet is. De jonge Brit heeft genoten van het gevecht in Oostenrijk, maar vond de uitkomst vanzelfsprekend jammer. Hij kijkt ernaar uit om de uitdaging opnieuw aan te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws