Hamilton is het niet eens met Stella's 2021-vergelijking, Norris antwoordt: 'Drie jaar geleden wel!' Formule 1
Formule 1

Hamilton is het niet eens met Stella's 2021-vergelijking, Norris antwoordt: 'Drie jaar geleden wel!'

Hamilton is het niet eens met Stella's 2021-vergelijking, Norris antwoordt: 'Drie jaar geleden wel!'

McLaren-teambaas Andrea Stella verkondigde na de Grand Prix van Oostenrijk dat Max Verstappen dingen liet zien die hij in 2021 in de titelstrijd met Lewis Hamilton ook liet zien. Dat vindt de zevenvoudig wereldkampioen zelf echter onzin. Lando Norris wordt ook betrokken bij de discussie, maar hij denkt niet dat Hamilton de waarheid spreekt. Norris staat achter de woorden van zijn teambaas.

McLaren reageerde vrij verhit op het incident met Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Norris en Verstappen raakten elkaar, waardoor het einde verhaal was voor Norris, terwijl de Nederlander nog wel verder kon en uiteindelijk als vijfde eindigde. McLaren vond Verstappen de schuldige, en teambaas Stella zei dat hij in 2021 voor zulks gedrag niet hard genoeg aangepakt was. De Italiaan zag veel overeenkomsten met de aanvaringen die Verstappen had met Hamilton in het jaar waarin beide coureurs voor de titel streden.

De vergelijking wordt voorgelegd aan de recordkampioen zelf, maar die schudt zijn hoofd. 'Ik ben het daar niet mee eens', zegt Hamilton tegenover de internationale media. Hij was sowieso niet onder de indruk van het incident. 'Ik was vooral bezig met mijn eigen race en de zege van het team. Het (incident, red.) heeft niets met mij te maken', zei de Brit tijdens de persconferentie. Norris denkt dat Hamilton niet helemaal eerlijk is. 'Ik weet zeker dat Lewis het er twee jaar geleden, of drie jaar geleden, wel mee eens zou zijn geweest', zegt Norris.

Norris is het eens met Stella

Verstappen en Norris hebben echter al gepraat over wat er gebeurd is en hebben het bijgelegd. Norris liet weten dat hij het gevecht met Verstappen erg spannend vond en dat hij nog steeds veel respect heeft voor de Nederlander. Hij staat echter wel achter de woorden van Stella. 'Ik zal altijd achter Andrea staan', zegt de 24-jarige. 'Ik denk dat Andrea zeker weet waar hij over praat. Bepaalde dingen zijn absoluut waar. Ik ben het eens met Andrea', zegt hij. Stella dacht ook dat Verstappen anders had gereden als hij in 2021 zwaarder werd bestraft.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hamilton is het niet eens met Stella's 2021-vergelijking, Norris antwoordt: 'Drie jaar geleden wel!'
Verstappen en Hamilton vochten in 2021 regelmatig wiel aan wiel.

Norris vindt het lastig om te zeggen of de straffen van de Formule 1 moeten worden herzien. 'Soms vinden we dat dat wel moet, soms niet', kaart hij aan. 'Soms wil je niet dat er rekening wordt gehouden met de gevolgen van iets wat er op de baan gebeurd. Maar ik ben ook van mening dat er wel over nagedacht moet worden. Het is lastig omdat we elkaar eigenlijk totaal niet hard raakten.' Norris vond het een kleine botsing, het was geen heftige crash of iets dergelijks. Dat was in 2021 met Hamilton af en toe wel het geval, bijvoorbeeld in Silverstone.

Was Verstappens straf terecht? 'Geen commentaar'

Verstappen kreeg in Oostenrijk tien seconden aan de broek, maar die tien seconden deden hem helemaal geen pijn uiteindelijk. 'Als je kijkt naar hoe groot het incident was, denk ik dat het geen zware straf had moeten zijn', is de Brit van mening. 'Misschien zelfs helemaal geen straf.' Daarbij wil hij echter wel aankaarten dat Verstappen door kon, en hijzelf niet. 'Als je kijkt naar het feit dat mijn race daardoor ten einde kwam en hij me de kans ontnam om te winnen, dan wordt het in een ander perspectief geplaatst', geeft Norris toe.

Verstappen had een dusdanig grote voorsprong dat hij na zijn pitstop als vijfde terug op de baan kwam en ook als vijfde eindigde, ondanks zijn tijdstraf. 'Als het gat groot genoeg was geweest dat hij de race nog steeds kon winnen bijvoorbeeld, dan moet er zeker op een bepaalde manier rekening mee gehouden worden. Maar begrijpen hoe de straffen worden bepaald en zo'n grens bepalen, is lastig. We moeten als coureurs om tafel met de FIA', zegt Norris. Tenslotte wordt hem nog gevraagd of Verstappen wel of geen straf had moeten krijgen. 'Geen commentaar', zei Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws