Verstappen krijgt bijval van collega's: 'Hij liet Norris een wagenbreedte ruimte' Formule 1
Formule 1

Verstappen krijgt bijval van collega's: 'Hij liet Norris een wagenbreedte ruimte'

Verstappen krijgt bijval van collega's: 'Hij liet Norris een wagenbreedte ruimte'

Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg vellen hun oordeel over het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris tijdens het raceweekend in Oostenrijk. Beide heren weten hoe Verstappen racet en dat iedere coureur in gevecht met hem niet hoeft te verwachten dat het makkelijk gaat worden. Ricciardo, die vaker met Verstappen heeft gevochten, vindt het goed dat er een harde strijd is om de leiding.

Op de mediadag in Silverstone worden de coureur gevraagd naar hun mening over de clash tussen Verstappen en Norris in Oostenrijk. In de laatste paar ronden van de race raakten de heren elkaar, wat het kookpunt vormde van een hard gevecht. Na het incident waren de meningen erg verdeeld over wie de schuldige was. De wedstrijdleiding wees de Nederlander aan als schuldige, hij kreeg een tiensecondenstraf. 'Ik zal je eerlijk vertellen, ik heb het gevecht niet eens gezien', zegt Ricciardo tegenover de internationale media.

'Ik heb ook niets gezien van de nasleep en wat er is gezegd. Ik ga ervan uit dat het enorm opgeblazen is', gaat de Visa Cash App RB-coureur verder. 'Je vecht voor een zege, dan ga je harder de strijd in dan als je op de vijftiende plek ligt. Zo is het nu eenmaal. Ik zeg niet dat alles klopte en volgens het boekje was, dus misschien waren sommige dingen wat overdreven', geeft Ricciardo aan. 'Er wordt zoveel over gepraat omdat het een gevecht voor de zege was. 'Het zijn twee jongens die het naast de baan ook goed met elkaar kunnen vinden, dus ik denk dat het goed is dat er een strijd is om de leiding.'

Hülkenberg: 'Voor mij was het gewoon racen'

Ricciardo, die een tijdje de teamgenoot van Verstappen is geweest, weet hoe het is om zij aan zij met de drievoudig wereldkampioen te rijden. 'We weten dat Max vanaf de eerste dag zijn ellebogen uit gehad. Ik denk dat hij van nature, en door zijn DNA, gewoon een harde racer is. Hij hoeft er niet echt diep voor de graven', denkt de Australiër. 'Zo racet hij gewoon. Bij hem weet je dat je een zware strijd krijgt. Het hoeft de manier waarop je tegen hem racet niet per se te veranderen. Je weet gewoon dat je een heel goede move moet plannen. Ik denk dat Lando daar zaterdag van heeft geleerd', besluit Ricciardo.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris oostenrijk 2024 crash
Het duel tussen Verstappen en Norris eindigde in tranen. 

Volgens de 36-jarige Duitser uit Emmerich was het gewoon een hard potje racen, niets meer, niets minder. 'Voor mij was het gewoon racen, inderdaad', zegt Hülkenberg tegenover Speedweek. 'De auto's hadden elkaar niet minder hard kunnen raken! De botsing was een beetje ongelukkig, in de zin dat er dingen kapotgingen. Normaal gesproken loopt zoiets zonder grote problemen af. Ik vond dat de hele zaak behoorlijk werd opgeblazen', is de Haas-coureur van mening.

Twijfel over bemoeienis van stewards

Hülkenberg heeft wel de tijd genomen om nog een keer naar het incident te kijken. 'Verstappen week niet uit naar Lando en hij liet Norris ook een wagenbreedte ruimte. En links was er een kerb en een grote uitloopzone, geen muur. Ik vind dat de stewards zich in Oostenrijk behoorlijk hebben ingemengd, meer dan normaal en misschien een beetje te veel zelfs', besluit de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws