Verstappen 'kwam hard terug' in Monaco: 'Maffe is, is dat het speciale niet meer speciaal is bij Max' Formule 1
Formule 1

Verstappen 'kwam hard terug' in Monaco: 'Maffe is, is dat het speciale niet meer speciaal is bij Max'

Verstappen 'kwam hard terug' in Monaco: 'Maffe is, is dat het speciale niet meer speciaal is bij Max'

Christijan Albers zag dat Max Verstappen zich na een moeilijke vrijdag terug wist te knokken op de belangrijke momenten. De coureur van Red Bull Racing pakte poleposition en wist de race te winnen, maar dat is haast niet meer speciaal in de ogen van Albers. Wat de voormalig Formule 1-coureur wel heeft weten te verbazen is de prestatie van Sergio Pérez. Albers is van mening dat de man uit Guadalajara zich totaal niet kan meten met de beste coureurs uit de sport.

Verstappen bleek dit weekend op de momenten waar het er toe deed ongenaakbaar te zijn. De Red Bull-coureur pakte poleposition en deze wist hij op de zondag te verzilveren. Albers vond de prestatie van de Nederlander wel indrukwekkend, maar plaatst ook een kleine kanttekening. 'Het maffe is, is dat het speciale bijna niet meer speciaal is bij Max', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij De Telegraaf-podcast. 'Je legt de lat zo hoog, omdat hij continu goed presteert.'

De dominante overwinning van Verstappen kwam wel een beetje uit de lucht vallen. De concurrentie had namelijk goede hoop dat zij de zegereeks van Red Bull een halt toe konden roepen. 'Aston Martin, Mercedes en Ferrari hadden hier een mogelijkheid om te kunnen scoren en om de poleposition weg te snoepen bij Max. Dan zie je toch dat Max er doorheen gebokst heeft, want de eerste trainingen zagen er niet fantastisch uit. Hij is hard teruggekomen.'

Albers: 'Pérez heeft dat talent niet'

Voor Pérez was het een weekend om snel te vergeten. De Mexicaan heeft volgens Albers laten zien waarom hij zich niet kan meten met de beste coureurs in de Formule 1. 'Je ziet een Fernando Alonso, een Max Verstappen, een Lewis Hamilton; die drie zijn echte vechters. Ze blijven vechten tot het einde. Elke ronde is het maximale. Figuren als bijvoorbeeld Pérez en Bottas, zijn geven toch op. Ze vallen echt tegen qua race pace. Dan zie je dat Pérez het niet aankan. Hij kan het niet door het veld rijden. Hij heeft dat talent niet', aldus de oud-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws