Ocon in de zevende hemel: 'Compleet ander weekend dan ik gewend ben' Formule 1
Formule 1

Ocon in de zevende hemel: 'Compleet ander weekend dan ik gewend ben'

Ocon in de zevende hemel: 'Compleet ander weekend dan ik gewend ben'

Esteban Ocon was na afloop van de Grand Prix van Monaco in de wolken. Hij behaalde het eerste podium van het seizoen en was tevens de eerste Fransman die op het podium van Monaco stond na de historische zege van Olivier Panis in 1996. Ocon denkt dat zijn zelfvertrouwen en de stappen die Alpine heeft gemaakt de ultieme ingrediënten waren om voor het prachtige resultaat in Monaco te zorgen.

Ocon zat er op zaterdag al goed bij en dat leverde hem een positie op de eerste startrij op. De Fransman startte in P3 en wist de race daar ook te eindigen, ondanks dat de slotfase van de Grand Prix uitdagend was met de regen. 'We hebben het gedaan. Het was een superweekend van alle mensen in het team, vanaf dag één hebben we verbeterd en niks laten liggen. Ook niet toen we de intermediates erop hadden gezet, die timing was perfect', start Ocon in gesprek met de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Ik geniet van het moment nu, het is een tijdje geleden dat ik op het podium stond en ik hoop dat er nog veel meer komen.'

Als de auto goed werkt op een circuit als Monaco, dan is dat altijd fijn. De auto kan dan meer zelfvertrouwen aan de coureur bieden om het maximale eruit te halen. 'Ja, dat klopt', zegt Ocon. 'Het was een compleet ander weekend in Monaco dan ik gewend ben. Ik was niet bang om dichtbij de muren te komen. Maar ik denk dat we beide voeten op de vloer moeten houden. We staan nu op het podium, en daar gaan we van genieten. Ik wil mijn hele team bedanken, hier op de baan, maar ook in Viry en in Enstone. Het podium betekent zo ontzettend veel voor hen.'

GP Spanje moet bewijzen of de Alpine-bolide daadwerkelijk beter is

Veel tijd om feest te vieren heeft Alpine niet, aangezien het aankomende weekend alweer een Grand Prix plaats zal vinden, ditmaal de race in Spanje. Het circuit in Barcelona is vaak een meetpunt voor de teams. 'We hebben wat stappen vooruit gezet in Monaco. Het gevoel was goed en ik hoop dat dit het begin is van iets, maar we moeten beide voeten op de grond houden en zien waar we volgend weekend staan. Ik denk dat het een goede test zal worden', voegt Ocon eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws