Wolff over dominantie Red Bull: 'Alleen dan moeten ze gestraft worden' Formule 1
Formule 1

Wolff over dominantie Red Bull: 'Alleen dan moeten ze gestraft worden'

Wolff over dominantie Red Bull: 'Alleen dan moeten ze gestraft worden'

Toto Wolff vindt niet dat Red Bull Racing 'gestraft' moet worden voor het dominante seizoen dat het team tot nu toe kent. De teambaas van Mercedes is tegen het invoeren van een prestatiebalans-systeem. De Oostenrijker looft de prestaties van Red Bull en Max Verstappen die volgens hem geweldig werk verrichten.

In het World Endurance Championship wordt een prestatiebalans-systeem al langer ingezet om te voorkomen dat een team enorm domineert. Dit wordt gedaan door maatregelen te treffen zoals het aanpassen van de pk's en gewicht. Op de vraag of de Formule 1 ook naar zo'n soort systeem moet, antwoordde Wolff tegenover onder andere Motorsportweek : 'Als we beginnen met het in evenwicht brengen van de prestaties, zullen we deze sport ruïneren.'

Hij vervolgt: 'Dit is een klasse apart, de beste coureur in de beste auto, evenveel geld uitgeven (als de andere teams, red.), en het kampioenschap winnen. Als je de regels overtreedt, moet je zwaar worden gestraft. Alleen dan, maar niet voor het leveren van goed werk', is de 51-jarige stellig.

'We moeten beter werk leveren'

Wolff looft de prestaties van Red Bull en Verstappen. 'Als je in de Formule 1 wint, is dat een geweldige prestatie en Red Bull heeft het gewoon goed gedaan. De auto is snel onder alle omstandigheden en de coureur is op de top van zijn kunnen. Je kunt zien dat hij alles moest geven in Monaco, dus alle lof voor hen.'

De Mercedes-teambaas benadrukt dat zijn team moet verbeteren. 'We moeten gewoon beter werk leveren, we moeten onze achterstand inhalen en intelligente oplossingen vinden. Het is sport, of het nu goed is voor de show of niet? Het is duidelijk dat een sterk gevecht tussen tien of minstens twee coureurs veel beter is voor ons allemaal, maar het gebeurt niet, daarom moet je dat gewoon accepteren en eraan werken om daar weer te komen', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws