Verstappen moet de Formule 1 uit om de 'beste coureur ter wereld' te kunnen worden Formule 1
Formule 1

Verstappen moet de Formule 1 uit om de 'beste coureur ter wereld' te kunnen worden

Verstappen moet de Formule 1 uit om de 'beste coureur ter wereld' te kunnen worden

Jenson Button vindt dat Max Verstappen niet de grootste coureur aller tijden kan worden voordat hij ook zijn gezicht heeft laten zien en zich heeft laten gelden in andere klassen dan de Formule 1. De Brit vindt dat een coureur zich namelijk pas de titel 'grootste aller tijden' kan toe-eigenen wanneer er ook buiten de Formule 1 gereden is. Wel gelooft hij erin dat Verstappen die titel zou kunnen grijpen.

Button sluit in gesprek met The Times niet uit dat Verstappen de grootste coureur aller tijden wordt, maar dan zal de Nederlander toch wel ook zijn heil moeten gaan zoeken buiten de Formule 1. 'Het is heel goed mogelijk dat Max de boeken ingaat als de beste. Maar ik hou van het idee dat je niet de beste coureur ter wereld kunt zijn als je niet buiten de F1 bent gestapt', zo is de Brit ervan overtuigd dat je in verschillende klassen gereden moet hebben wil je daadwerkelijk dat stempel krijgen.

Een coureur die dit wel gedaan heeft en daardoor dus meer in aanmerking komt voor die titel, is Fernando Alonso. De Spanjaard wist tweemaal wereldkampioen te worden in de Formule 1, maar liet ook in andere klassen zien uit de voeten te kunnen. 'Fernando heeft fenomenaal werk geleverd. Hij verliet de F1 en kwam in Le Mans en Daytona racen, won beide en won daarna Le Mans opnieuw. Ik denk niet dat zijn prestaties minder zijn geworden op zijn veertigste.'

Ook Hamilton en Schumacher niet 'grootste aller tijden'

De uitspraak van Button kan gezien worden als een opmerkelijke, want recordkampioenen in de Formule 1 Michael Schumacher en Lewis Hamilton hebben ook niet hun opwachting gemaakt in andere klassen en behaalden hun prestaties in de Formule 1. De koningen van de koningsklasse van de autosport zouden volgens de redenering van Button dus ook niet de grootste coureurs aller tijden zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws