Ferrari kan Red Bull niet pakken: 'Het is moeilijk om Max in een fout te forceren' Formule 1
Formule 1

Ferrari kan Red Bull niet pakken: 'Het is moeilijk om Max in een fout te forceren'

Ferrari kan Red Bull niet pakken: 'Het is moeilijk om Max in een fout te forceren'

Carlos Sainz ziet dat Red Bull Racing op dit moment buiten het bereik van Ferrari zit, maar dat wil volgens de Spanjaard niet zeggen dat het niveau van de Oostenrijkse renstal compleet onbereikbaar is. De Ferrari-coureur denkt dat de Scuderia op een hoog niveau opereert, maar ook dat de auto niet meewerkt. Het is moeilijk om Max Verstappen een fout in te forceren.

Waar Red Bull en Verstappen een magistrale start van het seizoen kennen, maakt Ferrari één van de meest slechte starts mee. Het ging niet bepaald van een leien dakje bij het team uit Maranello. In de kwalificatie zit de Scuderia er regelmatig wel goed bij, maar in de race gaat het mis. Nog steeds is de communicatie naar de coureurs een probleem. 'Het is een seizoen geweest dat op een zeer lastige manier begon', stelt Sainz bij het radiosportprogramma El Larguero.

'Ik mag niet klagen, want ik doe het goed', gaat Sainz verder. 'De Formule 1 is een relatieve sport. De auto die Red Bull heeft weten te maken is één van de meest dominante bolides. Mercedes lijkt ook op het goede pad te zijn. Hier (bij Ferrari, red.) staan we niet daar waar we willen staan, maar we zijn zelfkritisch en hard aan het werk om te verbeteren. Daar focussen we op dit moment op', laat Sainz weten.

Met zo'n dominante auto vooraan het veld is het op dit moment wat lastig om dichterbij te komen. Dat ervaart niet alleen Ferrari, ook Mercedes en Aston Martin. 'Je hoeft geen genie te zijn om door te hebben dat Red Bull dit seizoen amper bij te houden is', stelt de Spanjaard. 'Dat betekent niet dat Ferrari dat niet kan. We gaan op zoek naar een zege. Dat is wel lastig, want het gaat niet zomaar lukken om Max, met zo'n dominanten Red Bull, een fout in te forceren.'

Thuisrace van Sainz was 'een langzame bloeding'

Sainz pakte de P2 in de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje en was ongetwijfeld verheugd geweest om een podium te bemachtigen tijdens zijn thuisrace. Het lukte hem niet om Verstappen voorbij te steken in de race. Voorafgaand had Sainz nog wel wat vertrouwen, maar dat vertrouwen verdween als sneeuw voor de zon.

'Omdat het mijn thuisrace was, dacht ik dat we een podium konden halen als we perfect zouden rijden. Het was uiteindelijk een langzame bloeding. We werden vijfde in een lastig weekend. Het niveau waarop we rijden is heel hoog, maar de auto...', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws