Verstappen niet onder de indruk van tirade van Wolff: 'Ben niks anders van hem gewend' Formule 1
Formule 1

Verstappen niet onder de indruk van tirade van Wolff: 'Ben niks anders van hem gewend'

Verstappen niet onder de indruk van tirade van Wolff: 'Ben niks anders van hem gewend'

Max Verstappen is niet onder de indruk van de tirade van Mercedes-teambaas Toto Wolff nadat Ferrari woest was over de schade aan de auto van Sainz. Verstappen kent de Oostenrijker niet anders en is niet verbaasd door zijn uitspraken. De drievoudig wereldkampioen kan zich goed vinden in de uitspraken van Ferrari en was zelf ook boos geweest als het hem was overkomen.

Na de kwalificatiedag in Las Vegas gaat het nog steeds over het incident in de eerste vrije training waarbij Sainz over een losse putdeksel reed. De vloer van de Ferrari-bolide was compleet aan gort gereten door de putdeksel, en zelfs de monocoque, de batterij en de motor waren beschadigd. Het vervangen van die onderdelen leverde Sainz een gridstraf op van tien plekken, en daar hadden Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur en de Spanjaard zelf geen goed woord meer voor over. Wolff vond het echter onterecht dat Vasseur zoveel kritiek leverde, het was slechts de eerste vrije training en het staat immers in de regels dat er een gridstraf staat op het vervangen van die onderdelen.

Verstappen vond het allemaal een storm in een glas water vanuit Wolff. 'Losse putdeksels zijn natuurlijk vaker voorgekomen', begint de Nederlander in gesprek met Viaplay voorafgaand aan de kwalificatie. 'Je weet dat het kan gebeuren op een stratencircuit, dus je moet er ook van leren. Je moet er een beetje op voorbereid zijn, maar als dat bij zijn (Wolff, red.) auto was gebeurd, dan had hij wel anders gepiept', zegt Verstappen. 'Maar ik ben ook niks anders van hem gewend', lacht de Limburger. 'Wij waren ook boos geweest. De hele auto is naar de klote, het chassis, de motor, de batterij. En ook voor Carlos, hij voelde even niks in zijn benen. Het ongeluk had veel erger kunnen zijn.'

Lege tribunes en lege paddock lieten het voelen als wintertest

Omdat de wegen in Las Vegas uiteindelijk wel weer open moesten voor het locale verkeer en de tweede sessie dusdanig laat werd gehouden, werden de fans om 2:00u 's nachts al naar de uitgang begeleid. 'Het was jammer voor iedereen, uiteindelijk rijd je die tweede sessie en dan is er niemand. Iedereen moest de paddock uit, heel apart allemaal', zegt Verstappen. Gelukkig zaten de tribunes vol tijdens de derde vrije training en de kwalificatie. Verstappen pakte P3 voor de race en zal starten op P2. 'De longrun zag er goed uit, maar het is altijd lastig op zo'n circuit. Je weet niet precies waar de grip ligt, hoe het zit met de banden', aldus de 26-jarige.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws