Verstappen opnieuw genomineerd voor Laureus Award, ook Red Bull Racing kanshebber Formule 1
Formule 1

Verstappen opnieuw genomineerd voor Laureus Award, ook Red Bull Racing kanshebber

Verstappen opnieuw genomineerd voor Laureus Award, ook Red Bull Racing kanshebber

Een jaar na zijn overwinning is Max Verstappen opnieuw genomineerd voor de prestigieuze Laureus Award. De Nederlander kan voor het tweede jaar op rij de titel Sportman van het Jaar winnen, na de 2021-editie van de verkiezing al op zijn naam te hebben mogen schrijven. Ook Red Bull Racing is na haar wereldtitel van 2022 genomineerd, zij strijden mee om de Award voor Laureus World Team of the Year.

Na het binnenslepen van zijn tweede wereldtitel afgelopen seizoen mag de Nederlander zich opnieuw tot één van de kanshebbers rekenen na dus opnieuw genomineerd te zijn voor de Laureus Award voor Sportman van het Jaar. De tweevoudig wereldkampioen zal dit jaar daarvoor moeten concurreren Lionel Messi (voetbal), Rafael Nadal (tennis), Stephen Curry (basketbal), Mondo Duplantis (polsstokhoogspringen) en Kylian Mbappé (voetbal).

Op Verstappen.com reageert de Red Bull Racing-coureur op het nieuws. 'Het is een eer om genomineerd te zijn voor de Laureus World Sportsman of the Year Award. Het was ongelooflijk om deze titel vorig jaar gewonnen te hebben, want het is een prestigieuze erkenning en het betekent veel als je het tegen 's werelds beste sporters opneemt. Om weer genomineerd te zijn is een prestatie op zich, dus mijn dank gaat uit naar Oracle Red Bull Racing voor de steun tijdens ons kampioenschapwinnende jaar. Ook wil ik de media bedanken voor mijn nominatie.'

Red Bull Racing ook kanshebber

Niet alleen Verstappen zelf, ook zijn team maakt kans op een Laureus Award. In de categorie van World Team of the Year moeten zij het opnemen tegen het Argentijns mannenvoetbal-team, Het Engelse vrouwenvoetbal-team, het Franse mannenrugby-team, de Golden State Warriors (basketbal) en het mannenvoetbal-team van Real Madrid. Red Bull is genomineerd nadat het afgelopen jaar de constructeurstitel in de Formule 1 wist te bemachtigen, en het daarmee de jarenlange dominantie van Mercedes wist te doorbreken.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws