Verstappen over titelkans van Red Bull: 'Het zou mooi zijn om de titel hier te pakken' Formule 1
Formule 1

Verstappen over titelkans van Red Bull: 'Het zou mooi zijn om de titel hier te pakken'

Verstappen over titelkans van Red Bull: 'Het zou mooi zijn om de titel hier te pakken'

Red Bull Racing kan dit weekend in Japan de constructeurskampioenschap binnen halen met één punt verschil op Mercedes, en dit zou wel erg speciaal zijn. Max Verstappen, die momenteel ook bovenaan staat in het rijderskampioenschap, deelt zijn gedachten over het mogelijke behalen van de constructeurstitel in Japan en waarom dit extra speciaal is voor het Red Bull-team.

Red Bull heeft slechts één punt meer nodig dan Mercedes om het constructeurskampioenschap te verzekeren. Verstappen wist het in 2022 ook waar te maken in Japan met Honda, door het winnen van zijn tweede wereldtitel, dat voor beide partijen erg speciaal voelde. Hij hoopt dat hij de Japanse motorleverancier opnieuw een titelfeestje kan bezorgen op zondag. ‘Vanwege de betrokkenheid van Honda bij ons zou het mooi zijn als het ons lukt om de titel hier te pakken’, legt de Nederlander uit tegen internationale media in Japan.

Verstappen benadrukte de prestaties van het Red Bull-team en noemde het een ‘geweldige teamprestatie’. Hij wees erop dat het team vanaf het begin van het seizoen had aangegeven dat ze graag de constructeurstitel wilden winnen. Hij prees de inspanningen van iedereen binnen het team, zowel tijdens als voorafgaand aan het seizoen, om de auto in topvorm te krijgen. Verstappen merkte op dat niemand had verwacht dat ze al zo vroeg in het seizoen in deze positie zouden verkeren.

 Verstappen benadrukt rust en kalmte bij Red Bull: 'Ik heb geen reden om weg te gaan'

Op de vraag over zijn toekomst bij Red Bull Racing, reageert Verstappen met vertrouwen en vastberadenheid. ‘Er is voor mij geen reden om hier weg te gaan. Ik geloof in iedereen in het team. Ik heb hier zo’n langlopend contract, omdat ik er niet van houd om onzekerheid te creëren over de toekomst. Dat kan voor een onprettig gevoel zorgen binnen het team.’ Legt de huidige wereldkampioen uit. ‘Als je gelukkig bent en je hebt alle reden om te blijven, waarom zou je het dan niet doen?’, voegt de Nederlander daaraan toe.

Verstappen blikte ook terug op zijn tijd bij Red Bull waarin het team moest heropbouwen na de jaren waarin Sebastian Vettel kampioen werd. Hij benadrukte de groei van het team en hoe ze samen zijn teruggekomen naar een fase waarin ze weer kampioenschappen winnen. Verstappen voelt zich bevoorrecht om deel uit te maken van dit proces en is vastbesloten om te blijven bijdragen aan het succes van het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws