Verstappen volgens Ecclestone beste coureur aller tijden: 'Geen twijfel mogelijk' Formule 1
Formule 1

Verstappen volgens Ecclestone beste coureur aller tijden: 'Geen twijfel mogelijk'

Verstappen volgens Ecclestone beste coureur aller tijden: 'Geen twijfel mogelijk'

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zijn mening gedeeld over wie volgens hem de beste coureur aller tijden in de Formule 1 is. In een interview met de Daily Mail verklaarde Ecclestone zonder aarzeling dat Max Verstappen deze eretitel verdient. Hoewel Verstappen nog niet bovenaan het lijstje staat van beste Formule 1-coureurs als het gaat om statistieken, is Ecclestone ervan overtuigd dat Verstappen wel bovenaan moet staan.

‘Max is de beste coureur ooit. Geen twijfel mogelijk’, verklaarde Ecclestone stellig. Deze verklaring is des te opmerkelijker gezien het feit dat de Formule 1-geschiedenis bezaaid is met legendarische coureurs zoals Juan Manuel Fangio, Alain Prost, Ayrton Senna, en meer recentelijk, Lewis Hamilton.

Ecclestone, die in het verleden vaak Prost als zijn favoriete coureur noemde, gaf toe dat hij nu zijn standpunt heeft gewijzigd en Verstappen als de onbetwiste nummer één beschouwt. Hij prees Verstappen om zijn uitzonderlijke vermogen om het maximale uit zijn auto te halen. ‘Hij is de grootste. Hij is het slimst als het gaat om het beste uit de auto halen. Hij verspilt geen tijd. Hij komt meteen in zijn ritme’, aldus Ecclestone. De Britse zakenman benadrukte dat Verstappen, in tegenstelling tot Lewis Hamilton, zich volledig richt op zijn prestaties in de Formule 1 en niet van plan is om na zijn racecarrière een andere weg in te slaan.

Verstappen en Hamilton een wereld van verschil

Terwijl Ecclestone Verstappen de hoogste lof toezwaait, erkent hij ook de buitengewone kwaliteiten van Lewis Hamilton, die momenteel mede-recordhouder is met het hoogste aantal wereldtitels in de Formule 1. Ecclestone beschreef Hamilton als ‘superslim en ‘super-super getalenteerd’, maar benadrukte dat Hamiltons kracht vooral ligt in zijn vermogen om mensen te begrijpen en het beste in hen naar boven te halen.

De voormalige Formule 1-baas suggereerde dat de verschillende achtergronden van Verstappen en Hamilton hen hebben gevormd tot de coureurs die ze vandaag zijn. Ecclestone wees op het feit dat zowel Verstappen als Hamilton in hun vroege jaren te maken hadden met uitdagingen en tegenslagen, en dat dit hen sterker heeft gemaakt. ‘Als je een beetje ondermaats bent, of wat dan ook, moet je voor jezelf opkomen. Je moet misschien een vechter zijn. Dat zie je veel in het bedrijfsleven in het algemeen’, concludeerde Ecclestone.

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten in Japan! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws