Kumpen over 'vechter' Verstappen: 'Hij heeft het natuurlijk ook van zijn moeder' Formule 1
Formule 1

Kumpen over 'vechter' Verstappen: 'Hij heeft het natuurlijk ook van zijn moeder'

Kumpen over 'vechter' Verstappen: 'Hij heeft het natuurlijk ook van zijn moeder'

Sophie Kumpen is ontzettend trots op haar zoon Max Verstappen en zijn prestaties in de Formule 1. De moeder van de coureur van Red Bull Racing heeft in de carrière van haar zoon niet zo in de voorgrond gestaan als Jos Verstappen, maar de Belgische vrouw volgt de Formule 1 op de voet. Ze kijkt echter wel elke race met veel zenuwen in haar lijf.

Het verhaal van Verstappen gaat vooral over hem en zijn vader die in een busje naar alle kartwedstrijden gingen. Toch heeft Kumpen zelf ook veel moeten opgeven om de carrière van de meervoudig Grand Prix-winnaar mogelijk te maken. 'Als moeder ben je gewoon heel trots', zegt de voormalig coureur bij de F1 Nation Podcast. 'We moesten een lange weg bewandelen om wereldkampioen te worden, we hebben daar heel veel voor moeten opgeven. Dan is het mooi dat hij het hoogst haalbare als coureur heeft weten de pakken.'

Bij enkele mensen binnen de Formule 1 staat Kumpen bekend als een extreem snelle rijder. Ze reed onder andere tegen Red Bull-teambaas Christian Horner en enkelvoudig wereldkampioen Jenson Button. Verstappen heeft zijn kunsten achter het stuur dus niet van een vreemde. 'We weten allemaal dat Max een vechter is. Dat heeft hij natuurlijk ook wel een beetje van zijn moeder', zegt Kumpen lachend.

Kumpen: 'Ik vraag me af hoe moeders het doen'

Tijdens de Grands Prix van Miami en Monaco was Kumpen aanwezig op de circuits. Ondanks dat ze zelf veel ervaring heeft in de racewereld, zit haar hart toch altijd in haar keel als Verstappen zijn sessies verrijdt. 'Ik vraag me altijd af hoe moeders van coureurs het doen. Ik ben altijd nerveus als hij aan het rijden is', aldus de moeder van de regerend wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws