Verstappen tegen vaste regels over verdedigen: ‘We racen allemaal op een andere manier’ Formule 1
Formule 1

Verstappen tegen vaste regels over verdedigen: ‘We racen allemaal op een andere manier’

Verstappen tegen vaste regels over verdedigen: ‘We racen allemaal op een andere manier’

Max Verstappen is geen voorstander van vaste regels over het verdedigen en aanvallen van en tegen andere rijders. Dit zegt hij naar aanleiding van de discussie rondom zijn verdedigingsactie tegen Lewis Hamilton in Brazilië, en het uitblijven van een straf daarvoor. Verstappen denkt namelijk dat de rijders daarvoor te verschillend zijn. Lewis Hamilton wil echter juist meer consistentie in de beslissingen van de wedstrijdleiding.

De beslissing om Verstappen niet te bestraffen voor zijn actie in Brazilië zorgt voor onduidelijkheid over wat er wel en niet is toegestaan op de baan, denken een aantal rijders. Een van hen is Valtteri Bottas. ‘We hebben geen verklaring over wat we wel of niet kunnen doen’, verklaarde de Fin, geciteerd door de Italiaanse tak van motorsport.com. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton schaart zich hier achter: ‘Alle coureurs behalve Max vragen om een ​​ duidelijke regel, te beginnen met de witte lijn op de baan te respecteren als een limiet die niet mag worden overschreden. In Brazilië gebeurde dat niet.’ Als er in Brazilië op deze manier beslist is, moet dat in alle vergelijkbare scenario’s hetzelfde zijn, denkt de Brit.

Titelrivaal Max Verstappen is echter geen voorstander van dit soort strakke, gestandaardiseerde regels. ‘We proberen ons altijd op één manier van denken af ​​te stemmen, maar ik denk dat we allemaal anders zijn’, verklaart hij. Die verschillen komen volgens de Nederlander ook op de baan terug. ‘Ik denk dat iedereen zijn eigen manier van racen, verdedigen en inhalen heeft.’ Daarom is het moeilijk om één lijn te trekken voor alle coureurs, denkt Verstappen. Elke coureur heeft een andere mening. ‘Wat mij betreft heeft de FIA ​​ haar besluitvormingsproces uitgelegd, en ik denk dat het uiteindelijk vrij duidelijk was.’

Masi: ‘Elk incident is anders’

De FIA heeft aangegeven dat ze hun beslissingen per geval zullen nemen. Wedstrijdleider Michael Masi denkt namelijk dat er zelden tot nooit identieke gevallen zijn. Er zijn altijd nuances in het spel, die een verschil maken. ‘Elk incident is anders. Soms wordt gezegd dat een incident identiek is aan een eerder geval, maar in werkelijkheid is dat niet zo.’ Volgens Masi is dit waar het gevoel van inconsistentie vandaan komt bij de rijders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws