Verstappen tevreden met goede starts: 'We zijn wat scherper geweest' Formule 1
Formule 1

Verstappen tevreden met goede starts: 'We zijn wat scherper geweest'

Verstappen tevreden met goede starts: 'We zijn wat scherper geweest'

Max Verstappen is erg blij dat Red Bull Racing de starts heeft weten te verbeteren nadat hij in Mexico als een raket uit de startblokken vertrok. De Nederlander heeft af en toe wel eens een matige start, maar daar was in Mexico niks van te zien. Verstappen kon vanaf P3 de leiding overnemen in de eerste ronde van de race in Mexico City.

De starts gingen in Austin al stukken beter en ook in Mexico verliep het soepel. Op zondag vertrok de drievoudig wereldkampioen razendsnel vanaf P3. Bij de herstart halverwege de race na een rode vlag maakte Verstappen opnieuw een snelle start om zijn leidende positie veilig te stellen, die hij zou uitbouwen tot twaalf seconden voorsprong op Mercedes-coureur Lewis Hamilton. 'Ik denk dat we gewoon onze procedures wat beter uitvoeren', zegt Verstappen bij Motorsport.com. De Red Bull-coureur loofde in Austin al de ingenieur die verantwoordelijk is voor de startprocedures van de RB19.

'We begrijpen de grip van de banden. Het zit in de kopellingsinstellingen. We zijn waarschijnlijk wat scherper geweest', zegt de 26-jarige. 'Aan het begin van het jaar hadden we wat problemen, maar daarna hebben we het probleem opgelost. Maar ik denk dat we nog steeds niet de juiste dingen deden met bandentemperaturen en koppelingsinstellingen', vervolgt de Limburger. 'Het is allemaal heel gevoelig. Als je er net naast zit, kun je te veel wheelspin hebben of niet genoeg koppeling. Het is erg moeilijk om goed te krijgen en ik denk dat het zondag vooral heel goed was.'

Ook Horner tevreden: 'De jongens deden het precies goed'

Naast Verstappen had ook Sergio Pérez een goede start vanaf P5, al kon hij na een incident in bocht 1 zijn race niet meer voortzetten. 'Starts zijn waarschijnlijk niet onze sterkste troef geweest dit jaar, maar zeker de drie starts die we hier hadden waren allemaal razendsnel', merkt teambaas Christian Horner op. 'Op deze dag in de geschiedenis, met de omstandigheden, het asfalt, de hoogte en alles, deden de jongens het precies goed', sluit Horner af. Red Bull hoopt deze uitstekende starts ongetwijfeld te herhalen in Brazilië, waar de Formule 1 aankomend weekend neerstrijkt. Daar moet het team het in één keer goed doen met de afstellingen, vanwege het sprintweekend is er minder tijd. Op Interlagos moet de Oostenrijkse renstal dus vier starts weten te perfectioneren, twee in de Sprint en twee in de Grand Prix op zondag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws