Vrees voor veiligheid Verstappen bleek onnodig: 'Niet het idee dat Max zware tijd zou krijgen' Formule 1
Formule 1

Vrees voor veiligheid Verstappen bleek onnodig: 'Niet het idee dat Max zware tijd zou krijgen'

Vrees voor veiligheid Verstappen bleek onnodig: 'Niet het idee dat Max zware tijd zou krijgen'

Red Bull Racing vreesde in aanloop naar de Mexicaanse Grand Prix voor de veiligheid van Max Verstappen, maar de Mexicaanse fans hebben zich volgens Helmut Marko uiteindelijk prima gedragen. De drievoudig wereldkampioen werd, in tegenstelling tot een week geleden in Austin niet uitgejouwd, en kon op de steun van de Mexicaanse fans rekenen. Zelf liep de adviseur van Red Bull ook niet tegen problemen aan.

Na zijn vijftiende overwinning van het seizoen, kon Verstappen vorige week op het podium in Austin op flink wat boegeroep van Mexicaanse fans rekenen. Red Bull vreesde voor de veiligheid van haar stercoureur, maar Marko laat in gesprek met De Telegraaf weten dat de Mexicaanse fans niet voor problemen hebben gezorgd. 'De bezoekers waren heel fair', begint de tachtigjarige Oostenrijker. 'Max (Verstappen, red.) werd niet uitgejouwd, wat een week eerder in Austin nog wel gebeurde.'

Wel nam Verstappen het zekere voor het onzekere. 'Max is zijn hotel verder niet uit geweest', aldus Marko, die zelf vanwege zijn recente uitspraken over de afkomst van Pérez ook moest voor zijn veiligheid in Mexico. Maar waar Verstappen wat voorzichtiger was dan normaal, daar deed Marko gewoon zijn eigen ding. 'Het interesseerde me eigenlijk niet. Ik ben gewoon de stad ingegaan en heb eerder in de week ook elders in Mexico nog een paar dagen alleen doorgebracht. We hebben echt helemaal geen problemen gehad. Mensen wilden juist op de foto en zeiden: welkom in Mexico. Door de hele sfeer hier eerder in de week had ik al niet het idee dat Max een zware tijd zou krijgen. Dat bleek ook het geval.'

Verwijzing naar Real Madrid-speler Bellingham

Verstappen kon zich uiteindelijk dus zonder veel gedoe op het racen concentreren. Na een goede start vanaf P3 wist de Nederlander meteen de leiding over te nemen. De positie moest hij enkel, vanwege een andere strategie, even aan Charles Leclerc afstaan, maar na 71 ronden liet de 26-jarige Limburger voor de zestiende keer in 2023 het Wilhelmus klinken op het podium. Verstappen klom na de GP op zijn bolide en spreidde vervolgens zijn armen. Het blijkt volgens onder meer De Telegraaf een verwijzing naar Real Madrid-voetballer Jude Bellingham te zijn en Verstappen zou met vrienden afgesproken hebben om dit gebaar te maken.

Marko erkent dat ook hij voor de race een afspraak heeft gemaakt. Echter niet met Verstappen, maar met diens ingenieur Gianpiero Lambiase. 'Zoals je weet, wed ik niet meer met Max. Ik had er met zijn ingenieur om gewed dat hij in de eerste bocht eerste zou liggen. En ik heb gewonnen', lacht de tachtigjarige Red Bull-adviseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws