Buitenlandse media getuigen van Verstappen-masterclass: 'Rode vlag ontzegde de kans op een nog stijlvollere zege' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media getuigen van Verstappen-masterclass: 'Rode vlag ontzegde de kans op een nog stijlvollere zege'

Buitenlandse media getuigen van Verstappen-masterclass: 'Rode vlag ontzegde de kans op een nog stijlvollere zege'

Max Verstappen won de Grand Prix van Mexico met een voorsprong van veertien seconden en niets leek hem te kunnen stoppen, zelfs de derde startplek en een rode vlag niet. De Nederlander leverde weer een masterclass en werd daardoor met uitstekende cijfers beloond door de buitenlandse media. Hij kreeg echter niet van alle media het perfecte cijfer.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 10

Het Duitse medium Auto, Motor, und Sport is echter nooit verlegen om tienen uit te delen aan Verstappen en doet dat ditmaal dan ook. 'Max Verstappen heeft opnieuw toegeslagen. Zelfs als hij de eerste startrij aan de Ferrari-coureurs moest afstaan, verdient hij een tien', schrijft Auto, Motor, und Sport. 'En omdat hij al bij de start soeverein de normale situatie herstelde, omdat hij Lewis Hamilton ook bij de herstart achter zich hield', gaat het Duitse medium verder.

Verstappen wist als een raket uit de startblokken te vertrekken en de leiding over te nemen van Charles Leclerc, die vanaf P1 de race mocht aanvangen. Bij de tweede start was de Nederlander opnieuw goed weg, en hield hij ditmaal Hamilton achter zich, die op de mediumbanden op jacht was naar de drievoudig wereldkampioen. 'De Mercedes-coureur had zachtere banden en een slipstream, maar Verstappen beheerde naar wens het tempo', sluit Auto, Motor, und Sport af.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 9,5

Het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport heeft echter nog net geen tien gegeven. Desalniettemin steekt La Gazzetta de loftrompet voor de Nederlander. 'Het meesterwerk wordt geleverd bij de twee starts: de eerste keer met de medeplichtigheid van de twee Ferrari-coureurs die zich openden als de Rode Zee met Mozes en hem ruimte laten, de tweede keer alleen', schrijft de Italiaanse krant.

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur had commentaar op de start van zijn coureurs, de Fransman vond namelijk dat Carlos Sainz en Leclerc iedereen een slipstream gaven en dat ze de controle over de situatie 'compleet verloren'. Verstappen had echter de touwtjes volledig in handen. 'De rest bestond uit de gebruikelijke parade met snelheid, wanneer het nodig was, en pure klasse. Dankzij Red Bull doet hij in de race echt wat hij wil. Hij is onverslaanbaar.'

The Race (Groot-Brittannië) - 2e

In de ranking van The Race werd Verstappen op de tweede plek gezet, Charles Leclerc verdiende toch de eerste plek. 'Verstappen had waarschijnlijk de poleposition kunnen behalen, maar dat maakte niet veel verschil, aangezien hij toch al in de eerste ronde de leiding nam', schrijft F1-journalist Edd Straw. Ferrari verbaasde iedereen op zaterdag door een ongekende snelheid uit de hoge hoed te toveren in Q3.

Verstappen moest genoegen nemen met P3, maar op die plek bleef hij slechts de eerste honderd meters tot aan bocht 1. 'Daarna reed hij een sterke race, zij het met de complexiteit van de tweestopper die hij maakte, die vereenvoudigd werd door de rode vlag. Hij zou waarschijnlijk toch gewonnen hebben, maar het maakte zijn leven een stuk makkelijker. De rode vlag ontzegde de kans om nog stijlvoller te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws