Pérez werkt opstartproblemen weg en wil dat gebruiken om Verstappen te steunen Formule 1
Formule 1

Pérez werkt opstartproblemen weg en wil dat gebruiken om Verstappen te steunen

Pérez werkt opstartproblemen weg en wil dat gebruiken om Verstappen te steunen

Sergio Pérez zegt zich beter thuis te voelen in de Red Bull-bolide, en die opleving komt precies op tijd voor de laatste sprintrace van het jaar. Tijdens zo'n sprintrace-weekend missen de Formule 1-coureurs twee vrije trainingen om de auto af te stellen, op vrijdagavond wordt de kwalificatie immers al verreden. Pérez, die zegt dat zijn primaire doel is om Red Bull Racing en Max Verstappen aan de wereldtitel te helpen, zal dus moeten profiteren van dat hij sneller op niveau zit dan in het begin van het 2021-seizoen.

'Ik ben heel blij met wat er gebeurd is in Mexico, maar we zijn nu weer op een nieuw circuit. We moeten hier weer leveren', zo opent Pérez in de microfoon van Formula 1 als hem gevraagd wordt naar of hij nog aan het nagenieten is van zijn podiumplek in Mexico-Stad. Het was de eerste keer dat Pérez op het podium stond in Mexico en het publiek, evenals Pérez' vader, vierde dit uitbundig.

Pérez heeft al drie Grands Prix op rij het podium weten te bereiken. Ook aankomend weekend neemt hij graag weer een trofee mee naar huis: 'Dat is mijn doel. Het moet perfect gaan en de kwalificatie moet sterk zijn. In de sprintrace moeten we zo veel mogelijk posities goed maken om op zondag goed te beginnen.' De vorige sprintraces gingen de Mexicaan niet heel goed af. Zo spinde hij op zaterdag in Silverstone, waarna hij buiten de punten eindigde.

Pérez moet topvorm meenemen nieuw sprintrace in

Daarna geeft Pérez een belangrijk detail vrij. Als gevraagd wordt hoe het komt dat hij steeds betere optredens toont voor zijn Oostenrijkse werkgever reageert hij als volgt: 'Ik voel me comfortabeler in de Red Bull. Met name aan het begin van het weekend, dan ligt mijn niveau een stuk hoger.' Met name voor het laatste sprintrace-weekend van 2021 is het heel belangrijk dat Pérez dit gevoel ontwikkeld heeft.

In een sprintrace-weekend wordt er namelijk maar een enkele vrije training verreden. Op vrijdagmiddag 16.30u komen de heren in actie op Interlagos, om vervolgens op vrijdagavond meteen in parc fermé te gaan. Dan mag er niet meer aan de afstelling van de bolide gewerkt worden. Die móét dus goed zijn na de eerste vrije training. Dat Pérez nu minder opstartproblemen kent, zou voor zijn weekend in Brazilië goed nieuws moeten zijn.

Pérez wil Red Bull en Verstappen wereldkampioen maken

Bij Sky Sports F1 gaat de teamgenoot van Verstappen ook nog in op de titelstrijd van zijn team, maar ook van de Nederlander. 'We opereren op een hoog niveau, maar ik wil nóg een stap zetten', stelt Pérez ambitieus. 'Ik wil leveren in kwalificatie en in de race, en meestrijden om de overwinning en poleposition.' Momenteel komt de man uit Guadalajara vaak nog net de snelheid tekort om op zaterdag én zondag mee te vechten voor die eerste plek.

'Ik denk dat het voorlopig mijn taak is om Verstappen te helpen. Iedereen heeft er baat bij als wij allebei de kampioenschappen veiligstellen. Dat zou voor mij het ideale resultaat zijn', concludeert hij. Hij rijdt dus zeker voor teamgenoot Verstappen, die met een voorsprong van negentien punten op titelconcurrent Lewis Hamilton de grootste kans maakt op de wereldtitel voor Red Bull in 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws