Brundle haalt uit naar Verstappen: 'Hij moet niet zo nodig zijn mening willen geven' Opinie
Opinie

Brundle haalt uit naar Verstappen: 'Hij moet niet zo nodig zijn mening willen geven'

Brundle haalt uit naar Verstappen: 'Hij moet niet zo nodig zijn mening willen geven'

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle kan weinig begrip opbrengen voor de frustraties van Max Verstappen. De wereldkampioen gaf op de mediadag aan dat hij ervan baalde dat het in Las Vegas vooral om de show draait, en 'maar voor één procent om de sport'. Daarnaast bekritiseerde Verstappen de Formule 1-kalender.

Verstappen begreep niet dat de Grand Prix van Abu Dhabi slechts een week later op het programma staat dan de race in Las Vegas, met een groot onderling tijdsverschil. Daar komt nog bovenop dat de actie op de openingsdag in Las Vegas flink vertraging opliep vanwege problemen met de putdeksels. De coureurs reden de tweede vrije training daardoor van 02:30 uur tot 04:00 uur 's nachts lokale tijd, en zullen dus redelijk gesloopt hun bed opzoeken rond zonsopgang.

Brundle lacht zorgen van Verstappen weg

Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, gaf eerder aan dat het reisschema voor Verstappen, en de rest van de coureurs en teamleden, ontzettend slopend was, en was blij dat zijn coureur zijn onvrede uitsprak. Sky Sports F1-commentator en voormalig coureur Martin Brundle had minder begrip voor de woorden van de Red Bull Racing-coureur. 'Als hij het niet leuk vindt, weet ik niet of hij wel zo nodig zijn mening moet willen geven', zo geeft Brundle af op de 26-jarige coureur.

Brundle is juist van mening dat Verstappen niet zo moet zeuren. 'Ik ben er een beetje door teleurgesteld. Hij staat daar op een platform te zwaaien naar de fans, die hem bewonderen. Het is niet de slechtste baan ter wereld, niet?' zegt Brundle. 'Het is allemaal zo zwaar niet. Je staat niet op een schip te werken of in de mijnen. Ik snap dus niet waarom hij zo negatief is', zo worden de zorgen van Verstappen weggelachen door de Brit.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws