Vermeulen geeft toe: 'Batterij van Verstappen bijna leeg, het draait niet alleen om geld' Formule 1
Formule 1

Vermeulen geeft toe: 'Batterij van Verstappen bijna leeg, het draait niet alleen om geld'

Vermeulen geeft toe: 'Batterij van Verstappen bijna leeg, het draait niet alleen om geld'

Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen, heeft aangegeven dat de wereldkampioen het erg zwaar heeft met de drukke kalender en alle verplichtingen die daarbij komen kijken. De wereldkampioen sprak op de mediadag in Las Vegas nog zijn onvrede uit over het hoge show-gehalte en de overvolle Formule 1-kalender met grote tijdsverschillen tussen de races.

Vermeulen is er alleen maar blij mee dat Verstappen zijn mening deelt. 'Max is puur, staat dicht bij zichzelf en zegt wat hij denkt. Ik denk dat we het juist moeten koesteren, dat iemand van zijn statuur zoiets uitspreekt', vindt de Limburger. 'Dit zijn nog steeds allemaal coureurs en geen acteurs. Max voelt zich bij dit soort dingen gewoon heel ongemakkelijk. Ik denk ook dat heel veel mensen, misschien niet iedereen, zijn nuchterheid waarderen', vertelt Vermeulen in een interview met De Telegraaf.

Verstappen kijkt uit naar de winterstop

Voor Verstappen is de hoofdprijs al een tijdje binnen, en dus heeft hij nu vooral behoefte aan een beetje rust. 'Ik merk dat de batterij van Max bijna leeg is. Niet alleen bij hem natuurlijk, maar bij veel mensen in het team. Het reizen en het tijdsverschil hakt er natuurlijk wel in.' Over een week staat de Grand Prix van Abu Dhabi alweer op het programma, en op de openingsdag in Las Vegas zit Verstappen tot 3:30 uur lokale tijd achter het stuur.

De afgelopen weken heeft Verstappen al heel wat vlieguren gemaakt. 'Vanuit Brazilië vloog hij door naar Engeland, waar hij donderdag in de simulator zat. Vrijdagavond had hij in Nice een shoot voor EA Sports, zaterdag een dingetje in Zwitserland en maandag zijn we naar Las Vegas gevlogen, waar op dinsdagochtend de PR-machine weer begon', somt Vermeulen de afgelopen week van de Red Bull Racing-coureur op.

Ook na de Grand Prix van Las Vegas zal het niet veel rustiger worden. 'Maandag komen we thuis en dan wacht woensdag in Abu Dhabi in aanloop naar de laatste race weer een PR-dag. Na de race volgen nog trips naar Tokio voor Honda, Amsterdam met Heineken, de prijsuitreiking van de FIA in Baku en een evenement met Red Bull in Engeland. Dan is het al bijna kerstmis en op 15 januari staat zijn trainer weer voor de deur. Voor een jongen van 26 jaar is dat niet mals. Het klopt dat hij er veel centjes mee verdient, maar het draait niet alleen maar om geld', luidt de voor veel fans onheilspellende conclusie van Vermeulen.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws