Verstappen wacht zware taak in sprintrace: 'Marge op concurrentie klein' Formule 1
Formule 1

Verstappen wacht zware taak in sprintrace: 'Marge op concurrentie klein'

Verstappen wacht zware taak in sprintrace: 'Marge op concurrentie klein'

Max Verstappen en Red Bull Racing gelden, ondanks het feit dat ze in VT1 en in de sprintkwalificatie niet bovenaan de tijdenlijst stonden, ook in China weer als de favoriet voor de zege, maar zelfs als het droog blijft, zal het geen eenvoudige opgave worden om de sprintrace te winnen. Dat blijkt uit de gegevens van Formula1.com.

Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez kwamen tijdens de natte sprintkwalificatie niet goed uit de verf. De Nederlander, die iedere race in 2024 tot dusver vanaf poleposition mocht vertrekken, vangt de sprintrace op zaterdagochtend pas vanaf P4 aan. Pérez staat recht achter zijn teamgenoot op de zesde plaats. Beide coureurs zullen zich dus naar voren moeten knokken en volgens de data moet het Red Bull-duo daartoe ook in staat zijn, al zal het zeker geen gemakkelijke opgave worden, zo constateert Lawrence Barretto.

'Op een droge baan blijkt uit onze gegevens dat Red Bull het snelst is van allemaal, niet alleen over één ronde maar ook qua racetempo', zegt Barretto, die meteen wel toevoegt. 'Maar ze hebben geen enorme marge op de rest van het veld. En dat suggereert dat, zelfs als het morgen droog is, het moeilijk voor ze zal zijn om zich terug te vechten van de vierde en de zesde plaats in de sprint', zegt de analist van F1TV, die vervolgens de gegevens van McLaren, dat met Lando Norris op pole staat erbij haalt. 'Over één ronde geeft McLaren ongeveer 0,1 seconde toe op Red Bull en in de langere runs zijn ze slechts een fractie langzamer (0,16 seconde), wat suggereert dat Norris over een bolide beschikt waarmee hij zich in de korte sprintrace zou kunnen verdedigen.'

Ferrari hoopt droog weer, Mercedes doet regendansje

Als het droog blijft, dan zou ook Ferrari een voorname rol kunnen spelen, verwacht Barretto. 'Ferrari leek comfortabel te zijn met hun tempo op een droog wegdek, ondanks dat ze in de vrije training niet bovenin de tijdenlijst terug te vinden waren', zegt de Brit. 'Maar toen de regen kwam, hadden zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz moeite met het opwarmen van de banden en hadden daardoor een gebrek aan grip. Maar met de betere weersvoorspelling voor zaterdag zal Ferrari optimistisch zijn over zijn kansen in de sprintrace.'

Mercedes zal volgens Barretto daarentegen juist op regen moeten hopen. Daar gaat Lewis Hamilton, die zich in de regen op P2 meldde, ook vanuit. De zevenvoudig wereldkampioen verwacht dat Red Bull en Ferrari onder droge omstandigheden een maatje te groot zullen zijn en de gegevens van Barretto lijken dat te bevestigen. 'Uit onze gegevens blijkt namelijk dat Mercedes over één ronde op 0,7 seconden achterstand het vijfde team was', zegt Barretto, die er wel bij vermeld dat de Duitse renstal enkel op de harde band reed. Tijdens de langere runs ging het wel iets beter. 'Ze gaven 0,45 seconden prijs op de kop en bijna drie tienden op Ferrari en McLaren, dus vechten voor het podium op zondag zal misschien iets te hoog gegrepen zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws