Chandhok: 'Verstappen wordt niet altijd eerlijk beoordeeld op zijn talenten en vaardigheden' Formule 1
Formule 1

Chandhok: 'Verstappen wordt niet altijd eerlijk beoordeeld op zijn talenten en vaardigheden'

Chandhok: 'Verstappen wordt niet altijd eerlijk beoordeeld op zijn talenten en vaardigheden'

Karun Chandhok denkt dat mensen Max Verstappen niet eerlijk beoordelen op zijn talent in een raceauto. De voormalig Formule 1-coureur zet de rijder van Red Bull Racing zelf in de top-tien van meest getalenteerde coureurs aller tijden en Chandhok had al vroeg in de gaten dat het qua talent wel goed zat bij Verstappen. In de Formule 3 en tijdens de testdagen bij het team van Toro Rosso wist de nu tweevoudig wereldkampioen al te imponeren.

Als wereldkampioen wordt Verstappen vaak vergeleken met andere wereldkampioenen van de sport. Chandhok denkt dat de Limburger zijn plek ook wel heeft verdiend. 'Ik vind het niet eerlijk om een ​​coureur te proberen te rangschikken in een lijst van beste coureur aller tijden terwijl ze nog steeds actief zijn, maar ik denk dat hij in de categorie van Clark, Senna, Schumacher, Hamilton zit', geeft de oud-coureur aan bij GiveMeSport. 'Er bestaat geen twijfel dat Max zeker één van de tien meest getalenteerde coureurs aller tijden is.'

Chandhok: 'Het vertrouwen was buitengewoon'

Chandhok was zelf heel erg snel gecharmeerd van de stuurkunsten van Verstappen. Toch weet hij dat niet iedereen zo naar de Red Bull-coureur kijkt. 'Ik denk niet dat Max eerlijk beoordeeld wordt op zijn talenten en vaardigheden. Ik zag Max voor het eerst in de Formule 3. Ik herinner me dat ik hem op een circuit zag rijden. Alle coureurs gingen de pitstraat uit en je kon zien dat iedereen steeds sneller werd. En toen was er één coureur die in zijn eerste vliegende ronden wel vijftien tot twintig kilometer per uur sneller was dan wie dan ook.'

Een jaar later mocht Verstappen zijn debuut maken in de Formule 1. Tijdens de wintertest merkte Chandhok echter wat eigenaardigs op aan de rijstijl van de toenmalig Toro Rosso-rijder. 'Ik ging kijken bij bocht vier en bij elke ronde had de achterkant van de auto dit pendeleffect. Ik dacht: Er is geen manier waarop hij dat elke ronde kan doen, het is onmogelijk. Maar hij deed het. Hij had deze geweldige controle over de auto en het vertrouwen was gewoon buitengewoon', aldus Chandhok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws