Verstappen wil simracer in zijn toekomstige GT3-team: 'Zeker één auto reserveren' Formule 1
Formule 1

Verstappen wil simracer in zijn toekomstige GT3-team: 'Zeker één auto reserveren'

Verstappen wil simracer in zijn toekomstige GT3-team: 'Zeker één auto reserveren'

Max Verstappen wil het gat tussen de simwereld en het echte racen verkleinen. De Nederlander heeft al eerder zijn dromen over het opzetten van een raceteam uitgesproken, maar heeft daarbij nog een ander doel: een simcoureur in een echte auto zetten. Daarmee wil de tweevoudig wereldkampioen het racen toegankelijker maken voor iedereen. Momenteel zijn de kosten van het racen een grote drempel.

Het is geen geheim dat er een behoorlijk prijskaartje vastzit aan het competitief racen. Het simracen of online racen daarentegen is veel goedkoper en dus toegankelijker. Verstappen ziet ook dat de kosten van het racen een groot obstakel kan zijn voor de mensen met de ambities om verder te gaan in de autosportwereld. De Red Bull Racing-coureur sprak eerder al over het opzetten van zijn eigen raceteam, maar wil dat idee verder aanvullen. 'Ik denk dat er nog zoveel te behalen valt betreffende de simwereld laten aansluiten op het echte racen', begint Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

'Bijna alle coureurs die groot zijn geworden in de Formule 1 of andere klassen begonnen hun carrières in het karten, maar ook dat is erg prijzig', vervolgt de tweevoudig wereldkampioen. 'Dat is niet voor iedereen weggelegd. Het simracen is veel goedkoper. Je kan beginnen door spelletjes te doen op je telefoon, daarna kan je een stuurtje kopen in een winkel, en zo stap voor stap uitbreiden om serieuzer en professioneler te worden', legt Verstappen uit. Tot nu toe zijn er slechts een handjevol coureurs die het vanuit de simwereld naar het echte racen hebben geschopt, waaronder Cem Bölükbaşı, die in 2022 vanuit de virtuele racewereld in de Formule 2 terechtkwam.

'Zeker één auto reserveren voor een simracer' in het toekomstige team van Verstappen

De Nederlander heeft hoe dan ook grootse plannen. 'Ik wil niet direct zeggen dat het mogelijk is om als simracer uiteindelijk de Formule 1 te halen. Sommige coureurs die heel goed waren in het karten hebben die kans ook nooit gekregen', gaat de Limburger verder. 'Ik wil in de nabije toekomst aan de slag met een GT3-team, als we dan één auto reserveren voor een simracer, dan biedt dat heel mooie mogelijkheden voor jongens uit die wereld (simracen, red.) om door te groeien naar het echte werk. We zijn nu bezig met hoe we dat mogelijk kunnen maken', onthult de 25-jarige.

Daarbij wil Verstappen niet alleen naar de talenten uit Nederland, Engeland, Spanje en Duitsland kijken, de landen waaruit volgens hem de meeste talenten komen. 'Ik denk dat er nog veel andere landen zijn met talenten. Nu, en zeker ook na mijn Formule 1-loopbaan, is dat wel een doel voor mij, om het allemaal toegankelijker en betaalbaarder voor iedereen te maken.' Dit weekend vinden de finales plaats van de Heineken Player 0.0-campagne. De beste simracer zal het op gaan nemen tegen Verstappen zelf. 'In het spel dat wordt gespeeld ben ik niet zo bedreven als de andere games die we doen op de simulatoren', zegt de Nederlander.

'In Team Redline heb je ook simcoureurs die heel allround zijn en alle spellen kunnen. Dat moet je in de echte wereld ook kunnen. Iedereen kan wel een snel rondje rijden, maar je aanpassingsvermogen moet ook goed zijn.' Mocht zijn plan mislukken, dan heeft Verstappen nog wel iets achter de hand. 'Als het niet meer wil in de Formule, kan ik nog altijd gaan acteren', grapt Verstappen. 'Ik denk dat veel mensen de reclame van Heineken wel hebben gezien', lacht hij, verwijzend naar de 'When You Drive, Never Drink'-reclame.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws