Verstappen kan aan de bak op 'Max-circuit': 'Als het nat is, wordt dit een echte uitdaging' Opinie
Opinie

Verstappen kan aan de bak op 'Max-circuit': 'Als het nat is, wordt dit een echte uitdaging'

Verstappen kan aan de bak op 'Max-circuit': 'Als het nat is, wordt dit een echte uitdaging'

Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer begint er steeds meer in te geloven dat Red Bull Racing dit seizoen het schijnbaar onmogelijke kan presteren: alle 22 Grands Prix winnen. Inmiddels zijn meer dan de helft van de races verreden, en het Oostenrijkse team houdt nog altijd vast aan de score. Daarbij kan er wel dit weekend weer een nieuwe uitdaging komen, omdat het weer, niet voor het eerst dit seizoen, alle kanten op kan gaan.

In de Weekend Warm-Up hebben de analisten van F1TV vooruitgeblikt op de Grand Prix van Nederland. Max Verstappen won zijn thuisrace in 2021 en 2022 en geldt uiteraard als de grote favoriet, maar er zal dit weekend ook veelvuldig naar het wolkendek gekeken worden. 'Veel coureurs hebben het vandaag over het onvoorspelbare weer', weet analist Lawrence Barretto te melden. 'We hebben altijd al gezien dat dit een Max-circuit is, want hij pakte de afgelopen jaren indrukwekkende overwinningen, maar het weer kan voor verrassingen zorgen en voor een spannende race.' Presentatrice Laura Winter is vol ontzag over wat Red Bull tot nu toe heeft laten zien. 'Red Bull domineert compleet. Verstappen bevindt zich in een eigen competitie. Hij heeft tot nu toe absoluut sublieme prestaties neergezet.

Zandvoort zorgt voor een behoorlijke uitdaging

Palmer, die in het verleden voor Renault reed, denkt dat het behoorlijk tricky kan worden als het gaat regenen. 'Dit circuit is ook nog uitdagend. Datzelfde geldt voor Spa, maar we hebben hier in de afgelopen twee edities geen natte sessies gehad, sinds de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix. Er zijn een aantal snelle bochten en weinig uitloopzones. Er ligt wat gras en een paar grindbakken aan de buitenkant van de bochten. Als het nat is, wordt dit een echte uitdaging voor de coureurs', vermoedt de 32-jarige Brit, die zelf op een nat circuit in Singapore zijn beste resultaten uit zijn Formule 1-carrière pakte.

De commentator denkt wel dat bij Red Bull alles aanwezig is om voor 22 uit 22 te gaan. 'Absoluut. Er zijn nog tien races te gaan, en ze hebben er al twaalf gedaan', zo vat Palmer samen dat al meer dan de helft van het werk gedaan is. 'Deze race is sowieso altijd goed geweest voor Max. Er zullen wel ergens wat moeilijkheden komen. Dat kan hier zelfs gebeuren, met onvoorspelbaar weer, en het is niet zo eenvoudig om in te halen als er iets fout gaat in de kwalificatie.'

Net als Verstappen, die aangaf dat het voordeel van Red Bull op hobbelige stratencircuits kleiner is, ziet ook Palmer Singapore als een riskante Grand Prix voor de perfecte score. 'Een plek als Singapore kan gevaarlijk voor ze zijn, maar ze hebben de snelheid om alles te winnen, en ze hebben de coureur om alles te winnen', luidt het compliment aan het adres van Verstappen. Palmer verwacht wel dat Verstappen nog wel een keer wat misfortuin zal tegenkomen. 'Ik denk wel nog steeds dat Pérez nog een keer zal moeten winnen. Ik denk niet dat Max alles zal winnen, dus ik denk dat Pérez een keertje moet winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws